Η Αχαΐα στις φλόγες για δεύτερη ημέρα

Η Αχαΐα στις φλόγες για δεύτερη ημέρα

Μικρές εστίες φωτιάς στο Δρέπανο - Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση



Η Αχαΐα στις φλόγες για δεύτερη ημέρα
Τεράστια οικολογική καταστροφή έχει προκληθεί στην Πάτρα από τις πύρινες γλώσσες που κατακαίουν για δεύτερη ημέρα πολλές περιοχές.

Σήμερα, η κατάσταση σε όλες τις περιοχές είναι σαφώς πιο ήπια, καθώς έχουν κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι. Αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο μικρές εστίες φωτιάς στο Δρέπανο, ωστόσο, οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή  ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αέρος επιχείρησαν στην περιοχή Αργυρά Αχαΐας 5 CL - 215 ( 13 έξοδοι), 6 CL - 415 (15 έξοδοι) και 2 PzL. 

Πάντως οι κάτοικοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη σε τέτοιο σημείο που ορισμένες περιοχές κρίθηκαν απαραίτητο να εκκενωθούν.  Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας. 

Οι φλόγες απείλησαν και τον οικισμό Κάτω Καστρίτσι, ο οποίος εκκενώθηκε μερικώς για προληπτικούς λόγους, και το Δρέπανο.

Στην περιοχή επιχείρησαν 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα, 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 47 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τη γγ. Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία:

Την τετάρτη τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Για το συντονισμό της επιχείρησης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στο σημείο σημειώνεται ότι μετέβη και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Κρήτη 

Συνεχίζεται και σήμερα αν και σε ύφεση, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κίσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά ενώ ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2 σπίτια και 2 αγροικίες.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα και έχουν αισίως καταφέρει να περιορίσουν κατά πολύ τα μέτωπα. 

Διαβάστε περισσότερα από το www.flashnews.gr όπως και  εδώ 













Video Platform Video Management Video Solutions Video Player {SEO}
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης