Θάνατος βρέφους στο Ωνάσσειο

Θάνατος βρέφους στο Ωνάσσειο

Ερωτηματικά δημιουργεί ο θάνατος ενός βρέφους 19 μηνών το οποίο κατέληξε προχθές στο Ωνάσσειο κατά τη διάρκεια σοβαρής καρδιοχειρουργικής επέμβασης....

Θάνατος βρέφους στο Ωνάσσειο
Ερωτηματικά δημιουργεί ο θάνατος ενός βρέφους 19 μηνών το οποίο κατέληξε προχθές στο Ωνάσσειο κατά τη διάρκεια σοβαρής καρδιοχειρουργικής επέμβασης.
 
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας, το άτυχο παιδί που έπασχε από μια σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια  -τετραλογία του Fallot- αλλά και από σύνδρομο Down,  διακομίστηκε  την 1η Ιουνίου από τους γονείς του στο Παίδων «Αγία Σοφία» με βαριά κυάνωση και πυρετό.  Αμέσως μετά την εξέτασή του κρίθηκε επιβεβλημένη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Παράλληλα, προγραμματίστηκε η χειρουργική επέμβαση στην Καρδιολογική Μονάδα Παίδων του Ωνασσείου δεδομένου ότι η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Παίδων «Αγία Σοφία» όπου είχε αρχικά διαγνωστεί η βαρύτατη νόσος του βρέφους, έχει ανασταλεί.
Κλείσιμο
 
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, οι γιατροί και των δύο νοσοκομείων είχαν γνωματεύσει για την αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης στο βρέφος από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά αυτή δεν κατέστη δυνατή νωρίτερα από τον Ιούνιο, γεγονός που κατά τον ίδιο αποδίδεται στην εθνικότητα του παιδιού αλλά και την οικονομική και ασφαλιστική του «γύμνια».

Πηγές του Ωνασσείου αλλά και του Παίδων  υποστηρίζουν ότι το παιδί χειρουργήθηκε στον δέοντα χρόνο και βάσει του επιστημονικού πλαισίου που υπάρχει για την πάθησή του. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων έλαβε την απάντηση ότι θα δοθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαντήσεις σχετικά με το περιστατικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης