Αναστέλλει τη λειτουργία του για δύο μέρες το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αναστέλλει τη λειτουργία του για δύο μέρες το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κλειστό θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο, 29 και 30 Μαρτίου, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόφαση της διοίκησής του, που διαμαρτύρεται για τις μειώσεις στον τακτικό προϋπολογισμό του, αλλά και για το «κούρεμα» που υπέστη ο λογαριασμός διαθεσίμων που είχε στην ΤτΕ....

Αναστέλλει τη λειτουργία του για δύο μέρες το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Κλειστό θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο, 29 και 30 Μαρτίου, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόφαση της διοίκησής του, που διαμαρτύρεται για τις μειώσεις στον τακτικό προϋπολογισμό του, αλλά και για το «κούρεμα» που υπέστη ο λογαριασμός διαθεσίμων που είχε στην ΤτΕ.

Με νόμο του κράτους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα διατηρούσαν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ωστόσο φέτος μετέτρεψε το απόθεμα των ΤΕΙ σε ομόλογα του δημοσίου, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που διατηρούσαν. Τα 16 ΤΕΙ της χώρας διέθεταν συνολικά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ στα υπόλοιπα διαθέσιμά τους, από τα οποία τελικά έμειναν (μετά το «κούρεμα») 15 εκατομμύρια.

Κλείσιμο
Όσον αφορά ειδικότερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ (διαθέσιμα από το 2008) μειώθηκε στις 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ιδρύματος, Παύλος Καρακολτσίδης, όλα τα λειτουργικά έξοδά του να βρίσκονται στον αέρα.

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εκτάκτους, το ρεύμα και τα τηλέφωνα, την σίτιση, ενώ δεν έχει εκταμιευτεί ακόμη ούτε και ο προϋπολογισμός του 2012», σημείωσε, προσθέτοντας πως το ΤΕΙ «αδυνατεί να λειτουργήσει» ανέφερε. Υπενθύμισε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με αυτόν του 2009.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης