Προχωρούν οι εργασίες για τον αγωγό νερού της Αίγινας: Πότε αναμένεται η αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί
Η υδροδότηση στο νησί θα ξεκινήσει περίπου στις 20 Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης
Για την άμεση και ασφαλή αποκατάσταση της βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας, μίλησε χθες στη Βουλή των Ελλήνων ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων.
Ο υφ. Εσωτερικών ανέφερε πως σε προηγούμενη σχετική ερώτηση στις 9/2/2026, είχε επισημάνει ότι ο ενδεικτικός χρόνος που απαιτείται για την επισκευή της βλάβης ανέρχεται στις 53 ημέρες.
Επιπλέον, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε πως υφίστανται αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμα, όπως οι καιρικές συνθήκες, οι καταδυτικοί περιορισμοί, η γεωμετρική κατάσταση του αγωγού κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα, είπε πως οι ημερομηνίες που δεν επέτρεψαν την εκτέλεση έργων λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών ήταν κατά τα διαστήματα από 12/2/2026 έως 21/2/2026 και από 7/3/2026 έως 10/3/2026. Οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για την εκτέλεση των εργασιών, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Υπογράμμισε πως από την αρχή του ζητήματος, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού συνδράμει τους κατοίκους της Αίγινας με δύο υδροφόρα πλοία, τα οποία μέχρι τις 12 Μαρτίου είχαν μεταφέρει 5.811 κυβικά νερού. Ταυτόχρονα είπε πως ο Δήμος Αίγινας έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, μεταφέροντας 16.320 κυβικά νερού έως τις 11 Μαρτίου.
Ο υφ. Εσωτερικών τόνισε πως ο Δήμος Αίγινας έχει υποβάλει πρόταση «Βελτίωσης υποδομών ύδρευσης Δήμου Αίγινας», έργο που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με προϋπολογισμό 3.559.353,42 ευρώ.
Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η υδροδότηση
Ο κ. Σπανάκης, τέλος, επανέλαβε πως εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές προγνώσεις, η υδροδότηση του Δήμου Αίγινας θα ξεκινήσει περίπου στις 20 Μαρτίου, υπερθεματίζοντας τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για αναπτυξιακά και κοινωνικά έργα με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»