Ξέσπασμα οργής σε όλη την χώρα για τα μέτρα

Ξέσπασμα οργής σε όλη την χώρα για τα μέτρα

Συγκεντρώσεις και "ντου" σε γραφεία βουλευτών για το νέο Μνημόνιο - Εκτεταμένα επεισόδια στο Βόλο

Ξέσπασμα οργής σε όλη την χώρα για τα μέτρα
Ξέσπασμα οργής των πολιτών φέρνουν σε πολλές περιοχές της χώρας τα μέτρα του νέου Μνημονίου, με τις συγκεντρώσεις να εξελίσσονται σε αρκετές περιπτώσεις σε "ντου" κατά βουλευτικών γραφείων.

Για πάνω από πέντε ώρες το Δημαρχείο Βόλου ήταν στα χέρια οργισμένων πολιτών. Προηγουμένως άνδρες των ΜΑΤ έκαναν αδικαιολόγητη επίδειξη δύναμης εναντίον 10.000 και πλέον πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν, πνίγοντάς τους στα χημικά, μπροστά από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την κορύφωση της τεράστιας σε όγκο πορείας φιλάθλων των δύο ομάδων της πόλης, Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου, συνδικάτων, λαϊκών συνελεύσεων, κινημάτων και απλών πολιτών και ενώ το κύριο σώμα της βρέθηκε έξω τα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν αδικαιολόγητα με χημικά, πνίγοντας κυριολεκτικά γέροντες, γυναίκες και παιδιά.

Δείτε εδώ ρεπορτάζ και βίντεο.

Στην Πάτρα, χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βροπντοφωνάζοντας "ΟΧΙ" στην ψήφιση των επαχθέστερων μέτρων που έχουν ποτέ εμφανιστεί στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Παρατράγουδα, πάντως, δεν υπήρξαν

Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ.

Στην Κρήτη και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών πραγματοποιήθηκαν μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις. Καταλήφθηκαν κτίρια, υπήρξαν ζημιές σε οχήματα της Αστυνομίας, ενώ εκδηλώθηκαν και επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών.

Διαβάστε εδώ  και εδώ

Στη Λαμία, περισσότερα από 1500 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών και κατά των νέων μέτρων.

Δείτε εδώ ρεπορτάζ και βίντεο.

Στο Αγρίνιο, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του υφυπουργού Θάνου Μωραΐτητο βράδυ της Κυριακής, μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα γραφεία που βρίσκονται στην οδό Σαλάκου ενώ έπιπλα των γραφείων πετάχτηκαν από το μπαλκόνι στο δρόμο.

Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ.

Στη Δράμα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το χιονόνερο που έπεφτε πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Δράμας, εκπρόσωποι συνταξιούχων, εκπρόσωποι Συνέλευσης Πολιτών Δράμας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων  Δράμας.

Διαβάστε σχετικά και δείτε βίντεο εδώ


Στην Κέρκυρα, έφοδο στα γραφεία των βουλευτών Κέρκυρας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έκανε ομάδα αγανακτισμένων  μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών που πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της λαϊκής συνέλευσης. Τα επεισόδια έγιναν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν περισσότερα από 250 άτομα μετά την αποχώρησή τους από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, πήγαν αρχικά κάτω από το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια και, στη συνέχεια, της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μνημόνιο και να απαιτήσουν από τους κοινοβουλευτικούς τους εκπρόσωπους να μην υπογράψουν.

Διαβάστε εδώ σχετικά
- Δείτε εδώ βίντεο.

Στον Πύργο εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα, προκειμένου η χώρα να πάρει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Στα Γιάννενα,το πρωί του Σαββάτου  100 περίπου αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς το Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να κάνουν συνέλευση, την στιγμή που μέσα βρίσκονταν πάνω από 200 παιδιά που παρακολουθούσαν θεατρική παράσταση! Δεν άργησαν να σημειωθούν μικροσυμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ περίπου 20 άτομα, έσπασαν μια τζαμαρία και μπήκαν στο χώρο. Να σημειωθεί, ότι εκείνη την ώρα έδιναν συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ.  

Διαβάστε εδώ σχετικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης