Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για την Ολλανδή τουρίστρια που αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής στο Ζαγόρι, καθώς εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα περίπου 300 μέτρων, κάτω από το σημείο Μπελόη, σε ιδιαίτερα δύσβατο και επικίνδυνο σημείο της περιοχής του Βίκου.
Η εξαφάνισή της δηλώθηκε μέσω του 112 από τον σύζυγό της, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές ότι την «έχασε από τα μάτια του μέσα σε ελάχιστα λεπτά», την ώρα που η 65χρονη απομακρύνθηκε για να φωτογραφίσει το εντυπωσιακό τοπίο. Το ζευγάρι έκανε διακοπές με τροχόσπιτο στην περιοχή και είχε επισκεφθεί τη γνωστή θέα Μπελόη.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Ομάδα Drone της Πυροσβεστικής, καθώς το βραχώδες και ιδιαίτερα δυσπρόσιτο ανάγλυφο δυσκόλευε τις έρευνες.
Για την ανάσυρση της σορού κινητοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες που θα επιχειρήσουν να κατέβουν στη χαράδρα. Η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβουν τα απομονωμένα ορεινά τοπία της Ελλάδας.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας