Ισχυρός πυρομετεωρολογικός κίνδυνος τις επόμενες δύο μέρες - Συνθήκες «Hot Dry Windy» στα βορειοανατολικά της χώρας
Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αναμένεται ιδιαίτερα υψηλος σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την Πέμπτη και την Παρασκευή - Δείτε την ανάρτηση της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME
Πολύ ισχυρός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάςαύριο, Πέμπτη 14 Αυγούστου, αλλά και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, καθώς θα επικρατούν καιρικές Hot–Dry–Windy στα βορειοανατολικά της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME του Meteo, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αναμένεται ιδιαίτερα υψηλος σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες προβλέπονται και για την Κυριακή 17 Αυγούστου.
Παράλληλα, μέτριοι ως ισχυροί βόρειοι άνεμοι (5–6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ) πρόκειται να πνεύσουν τις επόμενες δύο ημέρες πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Παράλληλα, η Πυρομετεωρολογική Ομάδα προειδοποιεί ότι υπάρχει ενισχυμένος κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα της χώρας, λόγω κεραυνικής δραστηριότητας.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Διατήρηση πυρομετεωρολογικού κινδύνου – Συνθήκες Hot–Dry–Windy στα βορειοανατολικά
🗓️ Ημερομηνία σύνταξης: Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025
🔜 Αφορά την περίοδο: Πέμπτη 14 – Κυριακή 17 Αυγούστου 2025
🔴 Πολύ υψηλός έως ακραίος πυρομετεωρολογικός κίνδυνος λόγω Hot-Dry-Windy σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Κλείσιμο
🔴 Μέτριοι/ισχυροί βόρειοι άνεμοι (5–6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
🔴 Διατήρηση της υψηλής ευφλεκτότητας των λεπτών νεκρών δασικών καυσίμων (περιεχόμενη υγρασία < 10%).
🔴 Μέτριο δυναμικό για πυροεπαγωγικές στη Δ. Ελλάδα κυρίως την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025 και το Σάββατο 16 Αυγούστου 2025, ενώ υψηλό δυναμικό αναμένεται την Κυριακή 17 Αυγούστου 2025 τοπικά στα ηπειρωτικά.
🔴 Πιθανότητα για ενάρξεις πυρκαγιών λόγω κεραυνικής δραστηριότητας σε ηπειρωτικά ορεινά τμήματα.
🔴 Υψηλή δυσκολία ελέγχου σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και πολύ υψηλή έως ακραία δυσκολία ελέγχου σε τμήματα της βορειοανατολικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
🔴 Με τα διαθέσιμα στοιχεία, σταδιακή υποχώρηση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από την Κυριακή 17 Αυγούστου 2025.
➡️ Τα επόμενα 2 γραφικά παρουσιάζεται η αναμενόμενη δυσκολία ελέγχου για τις επόμενες 2 ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή, 14–15 Αυγούστου 2025)»
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.