Καμία πρόθεση αλλαγή στάσης από τον Τατάρ για το Κυπριακό - Θα προστατεύσω τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Καμία πρόθεση αλλαγή στάσης από τον Τατάρ για το Κυπριακό - Θα προστατεύσω τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Ο Τουρκοκύπριος τόνισε τη σημασία της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη

Καμία πρόθεση αλλαγή στάσης από τον Τατάρ για το Κυπριακό - Θα προστατεύσω τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων
Tο δείπνο, το οποίο παρέθεσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες προς συμμετέχοντες στην άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό, διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδει η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Κίπρις, ο Τατάρ στις δηλώσεις του ανέφερε πως βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με εποικοδομητική και αποφασιστική στάση κι ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΟΗΕ που φιλοξενεί αυτές τις συναντήσεις.

Ο Ερσίν Τατάρ τόνισε τη σημασία της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, δηλώνοντας ότι προσέρχεται σε αυτή για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα, τα οφέλη και τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού «λαού. Τα συμφέροντα του λαού μου έρχονται πρώτα», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι μετά το τέλος της ολομέλειας «θ ’αξιολογήσει» το αποτέλεσμα της άτυπης συνόδου τόσο στον διεθνή, όσο και στον τουρκοκυπριακό και τουρκικό Τύπο και μετά θ’ αναχωρήσει για την κατεχόμενη Κύπρο.

Εξάλλου, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ συνοδεύτηκε στο δείπνο από τον ειδικό εκπρόσωπο του, Γκιουνές Όναρ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η «προεδρία», συνοδεύτηκε στο δείπνο από τη Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις και Οικοδόμηση της Ειρήνης, και την Μαρία Άνχελα Ολγκίν, Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του OΗΕ.

Στο δείπνο, που διοργανώθηκε σε δύο ξεχωριστά τραπέζια, παρευρέθηκαν ο ΓΓ του ΟΗΕ, η Βοηθός ΓΓ Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο και η Προσωπική Απεσταλμένη Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μαζί με τον Ερσίν Τατάρ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Στίβεν Ντάουτι.

Στο άλλο τραπέζι ήταν οι Ειδικοί Εκπρόσωποι των ηγετών, Γκιουνές Όναρ και Μενέλαος Μενελάου, ο Αρχηγός της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, η Ελληνίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, Μάικλ Τάταμ.

Ειδήσεις σήμερα:

Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή: Του έστησαν καρτέρι μετά από συνεδρία με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους

Μάγεψε η Diana Ross στο Καλλιμάρμαρο - Τα πρόσωπα που βρέθηκαν στη μεγάλη συναυλία της στην Αθήνα

Δρούζοι: Ποια είναι η σιωπηλή μειονότητα με την ιδιόμορφη θρησκεία που πολεμά για το Ισραήλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης