Τίποτα και κανέναν δεν υπολόγιζαν τα μέλη μιας συμμορίας ανηλίκων που έβαζαν στο στόχαστρο καταστήματα ψιλικών στην περιοχή του Βύρωνακαι, κραδαίνοντας είτε κουζινομάχαιρα είτε πιστόλια ρέπλικες, εισέβαλαν σε αυτά και «άδειαζαν» τα ταμεία.
Οι ανήλικοι δράστες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, δρούσαν κυρίως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα καταστήματα και χρησιμοποιούσαν σε όλες τις περιπτώσεις συγκεκριμένο τύπο ρουχισμού ενώ σε μία περίπτωση αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα πετώντας πέτρες σε υαλοπίνακα.
Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση τους εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr:
Κλείσιμο
Τελικά στη δράση τους μπήκε φρένο από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών.
Για την υπόθεση οι αστυνομικοί πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης (28/5) χειροπέδες σε τρεις 17χρονους οι οποίοι πλέον κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες, κλοπή, παράβαση του νόμου περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Μετά από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα κουζινομάχαιρο, δύο κουκούλες και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών καταστημάτων στην περιοχή του Βύρωνα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας