Ένα κοριτσάκι 5 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης από ταχείας εξέλιξης σηπτική καταπληξία σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της κλινικής.
Tο άτυχο κοριτσάκι, είχε μολυνθεί από στρεπτοκοκκική λοίμωξη τύπου Α.
Για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα στελέχη του οποίου έχουν παράσχει ήδη τις ενδεδειγμένες επιδημιολογικές οδηγίες, καθώς και τις ενδεδειγμένες οδηγίες προφύλαξης.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.