Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο 51χρονος από το Κορωπί, ο οποίος την Κυριακή τραυμάτισε έναν πολίτη και αστυνομικούς με κατσαβίδι, πριν υποχρεώσει τους τελευταίους να τον πυροβολήσουν στο πόδι για να τον συλλάβουν.
Κατά πληροφορίες, η παραμονή του στο ίδρυμα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, καθώς έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων.
Ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι υπάλληλοι στο Δρομοκαΐτειο λένε πως ο 51χρονος παραμένει επικίνδυνος και ζητούν παρουσία αστυνομικώνδυνάμεων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.