Οι καθηγητές σεισμολογίας Νικόλαος Βούλγαρης και ΓεώργιοςΚαβύρης από το τμήμα γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι βρίσκονται στη Σαντορίνηκαι παρακολουθούν όλο αυτό τον καιρό τους απανωτούς σεισμούς στο νησί μίλησαν στο protothema.gr για την εξέλιξη του φαινομένου ενώ επισήμαναν ότι οι κάτοικοι του νησιού πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με τους σεισμούς των 4 και 5 Ρίχτερ καθώς το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για μήνες.
Ωστόσο σύμφωνα με τους καθηγητές σεισμολόγους ο κόσμος επιστρέφει δειλά - δειλά στο νησί προκειμένου να ενταχθεί στην κανονικότητα.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία, υπάρχει μια σεισμική δραστηριότητα που είναι πρωτόγνωρη και έχει ένα χαρακτήρα σμήνους, πολλοί σεισμοί ίδιου μεγέθους που δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις κάποιον σαν κύριο σεισμό και μετασεισμική ακολουθία. Είναι εκτός της καλντέρας, εκτός της περιοχής που υπάρχει το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Εδώ δεν έχουμε καμία δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες. Αντίθετα έχουμε δραστηριότητα προς Άνυδρο και στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Αμοργού, Ιου, Σαντορίνης και Ανάφης
Χθες υπήρξε μια ανησυχία γιατί κατά τις 20.00 ώρα Ελλάδας για δυόμισι ώρες είχαμε απανωτούς σεισμούς συνεχόμενους αλλά ηρέμησε αυτή η σεισμική κρίση, η οποία δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για να μας ανησυχεί και παρακολουθούμε το φαινόμενο. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό καθώς ο χαρακτήρας της σεισμικής ακολουθίας είναι 4 με 5 Ρίχτερ και αυτό μπορεί να κρατήσει για μήνες» είπε στο protothema.gr o καθηγητής σεισμολογίας ο κ.Βούλγαρης.
«Επιστρέφει σιγά σιγά ο κόσμος στο νησί, οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με αυτό. Δεν αποκλείουμε βέβαια έναν κύριο σεισμό που δεν θα υπερβαίνει τα 6 Ρίχτερ και δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για ύφεση του φαινομένου» είπε ο κ. Καβύρης.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.