Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ίος λόγω των σεισμών στις Κυκλάδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ίος λόγω των σεισμών στις Κυκλάδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη κηρυχτεί η Σαντορίνη, η Αμοργός και η Ανάφη 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ίος λόγω των σεισμών στις Κυκλάδες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Ίος, μετά τη Σαντορίνη, την Αμοργό και την Ανάφη, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων.

Η ανακοίνωση: «Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με απόφασή του προχώρησε στην κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιητων (´Ιου) της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παραπάνω περιοχή». 

Οι επιστήμονες παραμένουν σε επιφυλακή, παρά την ύφεση που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Σημειώνεται ότι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσουν οι δύο επιτροπές (η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ), για τη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου.

Στην Αμοργό, καταγράφηκαν κατολισθήσεις, με τον Δήμο να τοποθετεί ειδική σήμανση για τη διέλευση των οχημάτων και τη Δευτέρα η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών θα προχωρήσει σε εκτιμήσεις επικινδυνότητας σε διάφορα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σάββατο, αναμένεται ο έπαρχος από τη Νάξο για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού. Παράλληλα, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων και την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, σχεδιάζεται παρέμβαση του δήμου Αμοργού για τη μοριοδότηση των μαθητών που δίνουν Πανελλαδικές.

Η ανακοίνωση για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Θήρας:

«Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Θήρας κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα δηλαδή έως την 1η Μαρτίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχρολουσία από την ομιλία Βανς στη Διάσκεψη του Μονάχου - «Οι Ευρωπαίοι φοβάστε τους ψηφοφόρους σας και η Αμερική δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό»

Πάνω από 17.500 σεισμοί στη Σαντορίνη από τις 26 Ιανουαρίου – Παρατηρείται πτώση του αριθμού και του μεγέθους των δονήσεων

Τα βίντεο που πρόδωσαν τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών - Έμπαιναν στα μαγαζιά και απαιτούσαν «μηνιάτικο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης