Το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε, στις 23:37, σεισμική δόνηση 4,0 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 10 χιλιόμετρα νότιο – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Δύο δευτερόλεπτά αργότερα σημειώθηκε ακόμα μια σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 3,6 Ρίχτερ 15 χλμ ανατολικά νοτιοανατολικά της Αμοργού, σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Νωρίτερα την Δευτέρα σημειώθηκε και ο μεγαλύτερος σε ένταση σεισμός στα ανοιχτά της Σαντορίνης μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή στην Αττική και την Κρήτη.
Κλείσιμο
Ο σεισμός έγινε στις 22:16 και το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 14 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 17 χιλιόμετρα.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000