Αναβολή αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις τους και από τους δικηγόρους

Αναβολή αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις τους και από τους δικηγόρους

Την αναβολή λήψης απόφασης για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των δικηγόρων αποφάσισε η  συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος...

Αναβολή αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις τους και από τους δικηγόρους
Την αναβολή λήψης απόφασης για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των δικηγόρων αποφάσισε η  συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η συντονιστική επιτροπή προχώρησε στην απόφαση αυτή λόγω της «κρισιμότητας των περιστάσεων - τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό-δημοσιονομικό επίπεδο» που «είναι πλέον, κατά γενική ομολογία, αδιαμφισβήτητη και ουδείς δύναται να την παραγνωρίζει, αλλά αντίθετα οφείλει να διαμορφώνει τη δράση και τις ενέργειές του προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».

Οι δικηγόροι πραγματοποιούν και σήμερα αποχή από τα καθήκοντα τους διαμαρτυρόμενοι για τη «διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα».

Ωστόσο, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να «παγώσει» την λήψη αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων των δικηγόρων σχετικά με τις θέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ζητήματα της επιτάχυνσης των δικών. Η αναβολή λήψης αποφάσεων είναι το αργότερο είναι μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η συντονιστική επιτροπή με βάση τις προτάσεις που κατέθεσε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνεχισθεί ο διάλογος. Ακολούθως και από το αποτέλεσμα του διαλόγου θα εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση του κλάδου, την οποία θα καθορίσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναστολή των κινητοποιήσεων λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, προχώρησε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), τα μέλη της οποίας καθημερινά κατέβαιναν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 12 έως τις 3:00 μ.μ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης