Έσπασαν τα ρεκόρ στην Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας: 15.000 επισκέπτες, 20.000 μερίδες φαγητού δωρεάν
Η διοργάνωση έγινε από το Μουσείο Φυσυικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων - Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της 2ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας, που έγινε στην Καλαμπάκα από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2024. Πρωτοφανής προσέλευση κόσμου, χιλιάδες μερίδες φαγητού και γλυκών, φτιαγμένων από δεκάδες chef, σεμινάρια για την τρούφα, εκδηλώσεις για παιδιά, μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακοί χοροί, αλλά και βραβεύσεις επιφανών προσωπικοτήτων της γαστρονομίας, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της Γιορτής, που δεν έχει προηγούμενο στην περιοχή.
Η Γιορτή διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων, ενώ είχε και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και πλήθους χορηγών και εθελοντών, χωρίς την υποστήριξη των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή της. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας, ήταν ο γνωστός κορυφαίος chef, κ. Λευτέρης Λαζάρου.
Να σημειώσουμε ότι τα πάντα ήταν ΔΩΡΕΑΝ για τους επισκέπτες.
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου:
Κλείσιμο
πέρασαν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες
πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια για την τρούφα
συμμετείχαν περίπου 200 εθελοντές
οι χορηγοί της Γιορτής ήταν 61
μαγείρεψαν για τους επισκέπτες πάνω από 50 chef
έφτιαξαν 13(!) διαφορετικά είδη φαγητών με τρούφες και μανιτάρια
μοιράστηκαν πάνω από 20.000 μερίδες
μοιράστηκαν πάνω από 8.000 ψωμάκια με άλειμμα τρούφας
μοιράστηκαν περίπου 5.000 μανιταρόπιτες
μοιράστηκαν περίπου 10.000 φρούτα
μοιράστηκαν περίπου 17.000 γλυκά τεσσάρων ειδών με τρούφα και μανιτάρια
Ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας που συνδυάζει τη γαστρονομία με τη φιλοσοφία της mindful cuisine, αξιοποιώντας εποχικά και τοπικά υλικά μέσα από δημιουργικά twists -με σεβασμό στην παράδοση και τη βιωσιμότητα.