Επιπλέον συρρίκνωση των κλινικών του ΕΣΥ

Επιπλέον συρρίκνωση των κλινικών του ΕΣΥ

Ο «αρχιτέκτονας» των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, Λυκούργος Λιαρόπουλος, επεξεργάζεται το σχέδιο για τη σημαντική μείωση των περίπου 2.000 των κλινικών του ΕΣΥ, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επιπλέον συρρίκνωση των κλινικών του ΕΣΥ
Επιπλέον συρρίκνωση των κλινικών  του ΕΣΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τον απολογισμό των πεπραγμένων ενός έτους στο υπουργείο, ο κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος, ο «αρχιτέκτονας» των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, επεξεργάζεται το σχέδιο για τη σημαντική μείωση των περίπου 2.000 των κλινικών του ΕΣΥ.

«Και μόνο η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του αείμνηστου Γεννηματά για την εσωτερική διάρθρωση των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα είχε ως αποτέλεσμα σήμερα τη λειτουργία 1.000 κλινικών και 250 τομέων σε όλο το ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, θέλοντας να δείξει το περιθώριο της μείωσης που υπάρχει.

Παράλληλα, και με αφορμή τα προσκόμματα που διαπιστώνονται στη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο, προς τους Έλληνες προμηθευτές, ότι «δεν θα ανεχθούμε ενστάσεις ή δικολαβίες ή ανάλογες συμπεριφορές που παρακωλύουν τη διαδικασία της προμήθειας και της ολοκλήρωσης ενός συστήματος. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με τη Δανία, προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκωπτα σχετικοί διαγωνισμοί. Οι Έλληνες προμηθευτές πρέπει να συνετιστούν».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι, παρά το μέγεθος της οικονομικής κρίσης, διασφαλίστηκε η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια υγεία. «Όλες οι αλλαγές που προωθούμε στο πεδίο της υγείας, γίνονται με βάση την αρχή πως το ΕΣΥ ανήκει στον ελληνικό λαό. Στους πολίτες. Και όχι στους γιατρούς, στους εργαζόμενους σε αυτό και τους προμηθευτές υλικών ή φαρμάκων» είπε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανήγγειλε ότι στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα γίνει η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον τρόπο απόκτησης της ιατρικής ειδικότητας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης