Καταγγελία για τα ναρκωτικά στα Προπύλαια

Καταγγελία για τα ναρκωτικά στα Προπύλαια

Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, από τις αρχές Ιουλίου, καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Καταγγελία για τα ναρκωτικά στα Προπύλαια
Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, από τις αρχές Ιουλίου, καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος υπενθυμίζει τις σχετικές επιστολές που έχει στείλει από τον Ιούλιο, στο Δήμο Αθηναίων, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Αρχηγό της Αστυνομίας, στον Αστυνομικό Διευθυντή και στον Προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η πρυτανεία έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των εμπλεκομένων προσώπων .

"Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας" τονίζει, "δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Μακάρι το πανεπιστήμιό μας να διέθετε τα μέσα για την επίλυση του προβλήματος. Θα είχαμε επιληφθεί, όπως μέχρι τώρα έχουμε πράξει, έτσι ώστε το κτίριό μας να είναι το πιο καθαρό και το πιο λαμπρό στην περιοχή μας".

Κλείσιμο
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη και η οποία περιγράφει την κατάσταση επακριβώς. Συγκεκριμένα, τονίζει: "Η κατάσταση που επικρατεί στον γύρω από το Ιστορικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α., χώρο έχει γίνει αφόρητη λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσχέρειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας (αναγορεύσεις επίτιμων διδακτόρων, επιστημονικών συνεδρίων, ορκωμοσιών φοιτητών) όσο και στην ευταξία του περιβάλλοντος χώρου, δεδομένου ότι το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης όπως και της Ακαδημίας Αθηνών αποτελούν χώρο επίσκεψης περιηγητών και προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού. Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, το οποίο επί πλέον επιφέρει αδικαιολόγητα τη μήνη των διερχομένων κατά του Πανεπιστημίου μας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης