Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στη Βουλή

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο- 3.500 τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στους δρόμους της Αθήνας...

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στη Βουλή
Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από τη Βουλή,  ενώ αποκαταστάθηκε η κίνηση στο κέντρο, αφού παρέμειναν κλειστές για αρκετή ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας και η Λεωφόρος Αμαλίας εξαιτίας της συγκέντρωσης. Για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων στο σημείο είχαν στηθεί και διμοιρίες των ΜΑΤ, όμως όλα κύλησαν ομαλά και με ησυχία.

Θυμίζουμε ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχουν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΟΛΜΕ να έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11 πμ - 2 μμ για την πρωινή βάρδια και 2 μμ - 5 μμ για την απογευματινή βάρδια).

Κλείσιμο

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στους δρόμους της Αθήνας είναι γεμάτη από βουνά σκουπιδιών, καθώς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα τουλάχιστον 3.500 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ αποκομιδή γίνεται μόνο σε σχολεία και νοσοκομεία, για λόγους υγιεινής. 

Το πρόβλημα των σκουπιδιών που κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και αποτελούν εστία μικροβίων θα ενταθεί, καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου με καταλήψεις σε δημαρχεία και δημόσια κτίρια και απεργία στις 19 του μήνα.


Στο μεταξύ, αποκλεισμένοι από εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουν οι ΧΥΤΑ σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων έχει γίνει εφιαλτική.

Παράλληλα, εκτός από τα παραπάνω αστικά κέντρα, μεγάλο πρόβλημα στη συγκομιδή των σκουπιδιών αντιμετωπίζει και η Θεσσαλία. 

Διαβάστε περισσότερα από το kosmoslarissa.gr εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης