Νέες καταλήψεις σε δημόσια κτίρια

Νέες καταλήψεις σε δημόσια κτίρια

Σε εξέλιξη βρίσκονται καταλήψεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου…

Νέες καταλήψεις σε δημόσια κτίρια
Στην κατάληψη του τμήματος των συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επί της οδού Κάνιγγος έχουν προχωρήσει από το πρωί εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών. Διαμαρτύρονται για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και την περικοπή των μισθών τους.

Επίσης καταλήψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου, σε παράρτημα του υπουργείο Εσωτερικών, στο ληξιαρχείο στην οδό Μητροπόλεως και στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Κλείσιμο
Επιπλέον, η κατάληψη συνεχίζεται στα δημαρχεία Κορδελιού- Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμαριάς.

Υπό κατάληψη τελούν, επίσης, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φοίνικα, καθώς και τα δημοτικά γκαράζ στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.


Yπό κατάληψη τα γραφεία της 
ΕΥΑΘ στην Εγνατία. Οι εργαζόμενοι της Εταιρίας Ύδρευεσης και Αποχέτευης Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως ενημερώνουν θα σταματήσουν την κινητοποίηση στις 14:30 το μεσημέρι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης