Εξάρθρωσαν σπείρα με κάρτες κλώνους στο Ναύπλιο

Εξάρθρωσαν σπείρα με κάρτες κλώνους στο Ναύπλιο

Στα πράσα τσάκωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δύο πλαστογράφους που έκαναν αγορές με κάρτες «κλώνους» στο Ναύπλιο με στοιχεία που είχαν υποκλέψει μέσω Ίντερνετ

Εξάρθρωσαν σπείρα με κάρτες κλώνους στο Ναύπλιο
Στα πράσα τσάκωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δύο πλαστογράφους που έκαναν αγορές με κάρτες «κλώνους» στο Ναύπλιο με στοιχεία που είχαν υποκλέψει μέσω Ίντερνετ, έχοντας ως έδρα το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου της πόλης. Όπως διαπιστώθηκε, τον προηγούμενο μήνα βρίσκονταν στη Σαντορίνη όπου επίσης έκαναν δεκάδες αγορές.

Οι δράστες  είναι δυο Έλληνες 47 και 53 χρόνων, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ένδεκα κάρτες «κλώνοι», τέσσερις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, τρεις επίσης πλαστές άδειες οδήγησης και δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές μαζί με έναν σκληρό δίσκο, με τους οποίους κατασκεύαζαν τις πλαστές κάρτες. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί σε πόσες και ποιες περιοχές της χώρας έκαναν τις «δουλειές» τους.

Στην Αλεξανδρούπολη, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός συναλλασσόμενου μπήκε τέλος στην δράση κυκλώματος απατεώνων που είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονικές παγίδες στο ΑΤΜ συγκεκριμένης τράπεζας για να υποκλέπτουν τους κωδικούς PIN και τα ψηφιακά στοιχεία της κάρτας, ώστε να αρπάζουν χρήματα από τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.
Κλείσιμο

Ο πολίτης εντόπισε το πληκτρολόγιο- «μαϊμού» και ειδοποίησε την Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας βρήκε και εξουδετέρωσε τις παγίδες. Ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος για να εντοπιστούν οι δράστες που τοποθέτησαν τους μηχανισμούς, ενώ η τράπεζα διασταυρώνει τα στοιχεία των λογαριασμών των πελατών της για να διαπιστωθεί αν πρόλαβαν να πάρουν χρήματα και πόσα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης