Κύπρος: Δεν θα ασκηθεί πονική δίωξη στους δύο νεκρούς διοικητές

Κύπρος: Δεν θα ασκηθεί πονική δίωξη στους δύο νεκρούς διοικητές

Ανάμεσα στα δεκατεσσερα άτομα, στα οποία θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την φονική έκρηξη στο Μαρι...

Κύπρος: Δεν θα ασκηθεί πονική δίωξη στους δύο νεκρούς διοικητές
Ανάμεσα στα δεκατεσσερα άτομα, στα οποία θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την φονική έκρηξη στο Μαρι, δεν συγκαταλέγονται τα θύματα της έκρηξης Ανδρέας Ιωαννίδης, Διοικητής Ναυτικού και Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής Ναυτικής Βάσης. Αυτό αναφέρει ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου,  προβαίνοντας σε διευκρινίσεις με αφορμή τα όσα μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ, σε σχέση με το πόρισμα της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί. 

Χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας "επαναδιατυπώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Αστυνομία στο διαβιβαστικό έγγραφο της έρευνας προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με βάση το μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισε στο πλαίσιο της έρευνας, προβαίνει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις και σχολιάζει την εμπλοκή συνολικά 14 προσώπων για τα οποία σχεδόν στην ολότητά τους, εισηγείται την ποινική δίωξή τους".

Ωστόσο, αναφέρει, στο υπό αναφορά διαβιβαστικό έγγραφο, "γίνεται αναφορά στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι δύο νεκροί αξιωματικοί και όχι για άσκηση ποινικής δίωξης, όπως λανθασμένα και παραποιημένα μεταδόθηκε". Ο Αρχηγός Αστυνομίας απευθύνει εκ νέου έκκληση να τερματιστούν οι δημόσιες δηλώσεις, κυρίως από πρόσωπα που δεν γνωρίζουν επακριβώς τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αποτυπώνονται μέσα από το πόρισμα της Αστυνομίας, ώστε να τερματιστεί η περαιτέρω αναμόχλευση των πληγών και τουπόνου των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης. Συστήνεται υπομονή και αυτοσυγκράτηση μέχρι την οριστική λήψη αποφάσεων από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με τις όποιες ποινικές διώξεις θα ασκηθούν.
Κλείσιμο

Καταλήγοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου επαναλαμβάνει ότι "η Αστυνομία ενεργεί με πλήρη αμεροληψία και αντικειμενικότητα, μακριά από συναισθηματισμούς, με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής μαρτυρίας και την παρουσίαση σφαιρικής εικόνας ως προς τα γεγονότα της".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης