Καθηλωμένα αεροπλάνα και πλοία

Καθηλωμένα αεροπλάνα και πλοία

Εξαιτίας της κακοκαιρίας πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν, πλοία έδεσαν στο λιμάνι και δέντρα ξεριζώθηκαν από τη μανία του ανέμου...


Καθηλωμένα αεροπλάνα και πλοία

Η μεγάλη κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που πλήττει ολόκληρη τη χώρα έχει φέρει τα πάνω κάτω στα προγραμματισμένα δρομολόγια των πτήσεων, αλλά και στην ακτοπλοΐα.

Αναλυτικότερα, από το πρωί της Κυριακής έχουν σημειωθεί αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγια των πτήσεων σε ολόκληρη τη χώρα με πολύωρες καθυστερήσεις έως και 3,5 ώρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ανακοινώθηκαν μέχρι και ακυρώσεις των πτήσεων.

Ο άσχημος καιρός έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο και παύουν να εργάζονται υπερωριακά ή στα ρεπό τους.

Κλείσιμο

Σημειώνουμε ότι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθυστέρησαν παραπάνω από 30 πτήσεις, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ακυρώθηκαν οι εξής: Swiss Air για Ζυρίχη, Aegean για Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, Ολυμπιακή για Κάλυμνο και Σάμο, Turkish Air για Κωνσταντινούπολη και Bel Air για Τίρανα.

Στα νησιά Ρόδος, Κως και Κρήτη οι ακυρώσεις από τις έξι το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι είναι συνολικά εννέα. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας, τέσσερις πτήσεις δε μπόρεσαν να προσγειωθούν. Πτήση της Aegean δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στα Χανιά και γύρισε πίσω στην Αθήνα. Πτήση της Ολυμπιακής στη Σάμο, πτήση της Travel Service στο αεροδρόμιο της Κω και έτσι επέστρεψε Αθήνα, ενώ τέλος πτήση εξωτερικού για Κρήτη δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο νησί και γύρισε στο Ελ. Βενιζέλος.

Προβλήματα, όμως, σημειώθηκαν και στην ακτοπλοΐα, καθώς την Κυριακή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, το “Άκουα Σπίριτ” δε μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Ανάφης.  Στη Θεσσαλονίκη επίσης η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ενδεχόμενο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ το Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης συνέστησε στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να αναζητήσουν ασφαλές αγκυροβόλιο.

Τέλος, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει κλαδιά δέντρων , που λόγω των θυελλωδών ανέμων είτε αποκόπηκαν, είτε ήταν έτοιμα να πέσουν .

Διαβάστε περισσότερα από το cretalive.gr εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης