Φωτιά, που τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Γαλήνη Σαλαμίνας, σε χορτολιβαδική έκταση.
Ένα πυροσβεστικό όχημα, που έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, ανατράπηκε και τραυματίστηκε ο οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσειο για εξετάσεις.
Στο υλικό που παρουσίασε η ΕΡΤ φαίνεται το όχημα που προσπαθεί να περάσει για να πάει στη φωτιά σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Γαλήνη και ξαφνικά αναποδογυρίζει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανατροπή προήλθε από υποχώρηση του εδάφους.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι