Ζώντας με το αυστραλιανό όνειρο…

Ζώντας με το αυστραλιανό όνειρο…

Δεκάδες συμπολίτες μας στη διημερίδα του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας αυτό το σαββατοκύριακο – 180.000 μετανάστες χρειάζεται κάθε χρόνο η μακρινή χώρα 

Ζώντας με το αυστραλιανό όνειρο…
Ως επτασφράγιστο  μυστικό κρατούν οι αυστραλιανές αρχές την διήμερη εκδήλωση που  διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη μακρινή χώρα. Οι εκδηλώσεις δεν θα καλυφθούν από τον Τύπο, ενώ ο ακριβής τόπος και η ώρα διεξαγωγής θα γνωστοποιηθούν μόνο σε όσους έλαβαν σχετική πρόσκληση να παρευρεθούν. 

Ο αριθμός των  Ελλήνων που ενδιαφέρθηκε για  τις εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  και ο περιορισμένος εξαρχής  αριθμός αιτήσεων που θα γινόταν δεκτός, υπερκαλύφθηκε σε ελάχιστα 24ωρα. Σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται μερίδα του ομογενειακού Τύπου στην Αυστραλία, οι ενδιαφερόμενοι κυμάνθηκαν μεταξύ 10 και 12 χιλιάδων «σε πρώτη φάση». Σημειώνεται πως η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες δεν εγγυάται απαραίτητα την έγκριση βίζας.  

Από την άλλη, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν  λάβουν πρόσκληση δεν πρέπει να συμπεράνουν  ότι δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να υποβάλουν αίτηση επαγγελματικής μετανάστευσης.  

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την  πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα  «παρόλο  που υπάρχει κάποια αύξηση του  ενδιαφέροντος των Ελλήνων σχετικά  με τα μεταναστευτικά προγράμματα της  Αυστραλίας, δεν υπάρχει κάποια αύξηση στον αριθμό αιτήσεων για επαγγελματική  μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία.  Ο αριθμός Ελλήνων  μεταναστών στην Αυστραλία παραμένει  ελάχιστος (περίπου 100 άτομα ετησίως)», ενώ τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή ποσόστωση για τους Έλληνες, αλλά ισχύουν οι νόμοι της χώρας, όπως για κάθε αλλοδαπό που επιθυμεί να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.  
 

Η Αυστραλία χρειάζεται περίπου 180.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, οι οποίες καλύπτονται από αλλοδαπούς που διαθέτουν μία από τις 183 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία. Η σχετική λίστα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου (www.immi.gov.au) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μηχανικούς, επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, ειδικευμένους εργάτες από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.  

Ακόμη, απαραίτητες  προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή αίτηση μετανάστευσης μέσω εξειδικευμένης εργασίας είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτω των 50 ετών και να γνωρίζει αγγλικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης