Καιρός: Επιτέλους τέλος με την αφρικανική σκόνη - Γαλάζιος ο ουρανός στην Αττική, δείτε φωτογραφίες

Καιρός: Επιτέλους τέλος με την αφρικανική σκόνη - Γαλάζιος ο ουρανός στην Αττική, δείτε φωτογραφίες

Η θερμοκρασία, σήμερα, ξεπερνά τους 30 βαθμούς σε κάποιες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

athina
Έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα, η αφρικανική σκόνη υποχώρησε και δρόσισε, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για την έλευση μιας «ψυχρής λίμνης» που θα φέρει μπόρες.

Οι φωτογραφίες από την Αθήνα που ακολουθούν, δείχνουν πως ο ουρανός είναι γαλάζιος και η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει από την αφρικανική σκόνη.

Δείτε φωτογραφίες:

ouranos-athina
ourano
athina-
akropoli
athina1
ouranos
athina__1_
sintagma
agalma

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα, στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία και κατά τόπους στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα έως 6 και στις περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων τοπικά έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία φτάωει τους 26 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Παρασκευή 24/5


Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια και μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 25/5

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία και τα κεντρικά ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 και τοπικά στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 26/5

Στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά - βορειοδυτικά, τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός τη Δευτέρα 27/5

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη 28/5

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Με αυτό το τεφτέρι έτρεχε το κύκλωμα των εκβιασμών η προϊσταμένη της ΔΟΥ

Ηράκλειο: Γυναίκα σταμάτησε σε γέφυρα με την παρέα της να βγάλει φωτογραφίες και έπεσε στο κενό

Έρευνα - Θερμαϊκός Κόλπος: Hot spot για θαλάσσιους καύσωνες - Τι προτείνουν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης