Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Μάρτιν Ζούτερ «Ο μάγειρας του έρωτα»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Μάρτιν Ζούτερ «Ο μάγειρας του έρωτα»

Μέσα από τους ατμούς της κουζίνας και τα μαυλιστικά αρώματα της υψηλής γαστρονομίας, ένας επιδέξιος «master chef» κινεί τα νήματα του αισθησιασμού για να κερδίσει φήμη, καταξίωση και πλούτο. Επιβεβαιώνοντας ότι η γεύση και η όσφρηση είναι ακαταμάχητες στην εκτόξευση της ερωτικής διέγερσης

VIVLIO_280424_XRWMA
Η παγκόσμια επιτυχία του συγκεκριμένου βιβλίου και η σταθερή παρουσία του στα ευπώλητα μυθιστορήματα ανά την Ευρώπη -και όχι μόνο, επιβεβαίωσε την πρωτοτυπία και την εκπληκτική αφηγηματική ικανότητα του Ελβετού συγγραφέα Μάρτιν Ζούτερ. Στον «Μάγειρα του έρωτα», αναμιγνύονται, ακριβώς όπως συμβαίνει σε μια κουζίνα γκουρμέ εστιατορίου, διάφορα συστατικά, φαινομενικά ετερόκλητα, τα οποία όμως δημιουργούν εν τέλει ένα σχεδόν μαγευτικό αποτέλεσμα.
VIVLIO_280424_IN-ARTICLE

Ο κεντρικός πυρήνας είναι η περιπέτεια του Μαραβάν, ενός πολιτικού πρόσφυγα από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η αγωνιώδης δοκιμασία του ήρωα εξελίσσεται στο φόντο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008-2009, καθώς ο Μάρτιν Ζούτερ συνδυάζει με χάρη την μικρο- με την μακρο-ιστορία, τα φανταστικά με τα πραγματικά γεγονότα.

Κλείσιμο
Ο Μαραβάν βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο, φυσικά ως κατώτερο προσωπικό, σαν βοηθός μαγείρου. Πολύ γρήγορα όμως θα χάσει τη θέση του από διάφορα ατυχή περιστατικά, όμως καθώς βυθίζεται στην απελπισία, την ίδια στιγμή που κάποιοι τον πετούν στο δρόμο, εμφανίζεται μπροστά του η Αντρέα. Πρόκειται για μια Ελβετίδα, μια γυναίκα με καθηλωτική ομορφιά και εκθαμβωτική λάμψη. Ο Μαραβάν δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ένα τέτοιο πλάσμα θα μπορούσε ποτέ να δώσει την παραμικρή σημασία σε έναν απόκληρο, παρόλ' αυτά η Αντρέα έχει διακρίνει πάνω του κάτι εντελώς ξεχωριστό: Το σπάνιο ταλέντο του στη μαγειρική. Εκείνη τον βοηθά να διεκδικήσει μια θέση στην υψηλή γαστρονομία της πόλης, την οποίαν ο Μαραβάν, όντως, δεν αργεί να κατακτήσει. Γίνεται περιζήτητος, σαν ένας μάγιστρος των γεύσεων, ο απόλυτος «μάγειρας του έρωτα», εφόσον δημιουργεί εξαίσια πιάτα, με βάση κάποιες πανάρχαιες αγιουρβεδικές αφροδισιακές συνταγές από την πατρίδα του, τις οποίες εξελίσσει χρησιμοποιώντας τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι θαυμαστές του Μαραβάν πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, ανίκανοι να αντισταθούν στη σαγήνη του γευστικού εξωτισμού και των εδεσμάτων που ξυπνούν μέσα τους έναν φλογερό ερωτικό πόθο.

Αυτή την Κυριακή το μεγαλοφυές βιβλίο του Μάρτιν Ζούτερ «Ο μάγειρας του έρωτα» είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης