ΟΣΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ - Μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

ΟΣΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ - Μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

Μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Τερεζάκης - Τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ 

ose_treno_sima
Συγκροτήθηκε σε Σώμα χθες το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.) μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του μοναδικού μετόχου της εταιρείας, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, όπου και ορίστηκαν τα νέα μέλη.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, διαμορφώθηκε ως εξής:

* Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός πρόεδρος

* Παναγιώτης Τερεζάκης, μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος

* Χριστίνα Βασιλοπούλου, μέλος

Κλείσιμο
* Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, μέλος

* Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, μέλος

* Ιωάννης Πετρόπουλος, μέλος

* Αθανάσιος Λεβέντης, μέλος , εκπρόσωπος των εργαζομένων

Ο νέος πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης, αμέσως μετά την συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα δήλωσε: «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ στο οποίο με όρισε μεταβατικό πρόεδρο. Ήδη προσκάλεσα άμεσα σε συνάντηση τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που συγκροτήθηκε σε Σώμα. Σκοπός της συνολικής αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου είναι η βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και η υλοποίηση του σχεδιασμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης για οριστική ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου με ορίζοντα το μέλλον σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, φορείς και τον εθνικό σιδηροδρομικό μεταφορέα. Είναι σαφές και αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να λείψει από αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Έχω γνώση των διαχρονικών αδυναμιών του ΟΣΕ να ανταποκριθεί στο έργο του. Αναγνωρίζω επίσης τις διαχρονικές ευθύνες για το ότι οι αδυναμίες αυτές δεν τύχαιναν αποτελεσματικής θεραπείας. Είναι γι' αυτό σημαντική η απόφαση για οριστική λύση όλων αυτών των προβλημάτων και αποτελεί τιμή, που μου ζητήθηκε να συμβάλλω στο έργο της ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου με τρόπο που να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, να διευκολύνει με σύγχρονες υποδομές την διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων αλλά και να λειτουργεί προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Τα βιογραφικά στοιχεία των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια Τραπεζών και Επιμελητηρίων.

Η κα Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής - λογιστής, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η κα Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες σε πολυεθνικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, ειδικά στον τομέα των χρηματοδοτήσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

23 Απριλίου 2010: Οι πρωταγωνιστές του πρώτου μνημονίου 14 χρόνια μετά

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έσπασε το κινητό γυναίκας που του ζητούσε επίμονα να πει «ελευθερώστε την Παλαιστίνη» - Δείτε βίντεο

Ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη ο Έλον Μασκ - «Υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης