150 σπουδαία ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά

150 σπουδαία ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά

Μια ειδική συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στο κρασί κυκλοφορεί την Κυριακή με το Θέμα

150-wineXRWMA
Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης επιλέγει τις αγαπημένες του ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και παρουσιάζει ένα προς ένα 150 ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά που επιλέγει ως τα αγαπημένα του για το 2024.
00_EDITO

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λίστα που περιλαμβάνει ετικέτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας και καλύπτει όλο το εύρος των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην χώρα μας.
06-07
20-21
32-33
38-39
48-49
52-53
86-87

Οι περιοχές που παρουσιάζονται:

  1. Μακεδονία
  2. Θράκη
  3. Ηπειρος
  4. Θεσσαλία
  5. Στερεά Ελλάδα
  6. Πελοπόννησος
  7. Αττική
  8. Ιόνιο
  9. Αιγαίο
  10. Κρήτη
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσιάζει κάθε κρασί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, εστιάζοντας στο οινοποιείο, τη μέθοδο οινοποίησης, τα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά, αλλά και με τί συνταγές θα συνδυαζόταν ιδανικά.
72-73
94-95

Όπως γράφει και ο ίδιος ο Master of Wine χαρακτηριστικά:
«Aυτή η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας είναι η δεύτερη όπου επιλέγω 150 κρασιά που µε κέρδισαν το περασµένο 12µηνο. Αυτή τη φορά επιλέγω λευκά, ροζέ και γλυκά, µια και η άνοιξη και το καλοκαίρι τα ζητούν πιο πολύ.

Όπως έγραψα και στην πρώτη έκδοση τα Χριστούγεννα του 2023, για τα ερυθρά κρασιά, η επιλογή που έχω κάνει εδώ δεν έχει τον χαρακτήρα αξιολόγησης των καλύτερων κρασιών της Ελλάδας.

Όπως υπάρχουν πολλοί λόγοι που µπορείς να ερωτευτείς έναν άνθρωπο, έτσι υπάρχουν πολλοί τρόποι να σε κερδίσει ένα κρασί. Θα µπορούσε κάποιος να πει πως αρκετές φορές αυτός που ερωτευόµαστε δεν είναι «ο καλύτερος». Εγώ λέω ότι το να βάλουµε ταµπέλες «το καλύτερο» σε κρασιά είναι σχεδόν το ίδιο ανήθικο µε το να βάζουµε ταµπέλες αντίστοιχες σε ανθρώπους.
92-93

Επίσης θεωρώ ηθικό σε αυτή την έκδοση να σηµειώνω τα κρασιά που προέρχονται από παραγωγούς µε τους οποίους έχω εµπορική σχέση (αστερίσκος δίπλα στο όνοµα του παραγωγού), αν και, εξ ορισµού, για κανένα από αυτά τα κρασιά δεν φιλοδοξώ να διώξω µακριά την υποκειµενικότητά µου».
26-27

Τα 150 ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά που έχει επιλέξει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης έχουν ταξινομηθεί κατά περιοχές, ενώ για κάθε ετικέτα καταγράφονται τα γενικά και γευστικά της χαρακτηριστικά, καθώς και συνοπτικά η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία της.
42-43
_150_WINES_3D

Μη χάσετε την Κυριακή με το ΘΕΜΑ τη συλλεκτική έκδοση «150 σπουδαία ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά» από τον Master Of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης