Οργανώνοντας την τέλεια βραδιά με ταινίες σπίτι

Οργανώνοντας την τέλεια βραδιά με ταινίες σπίτι

Άφησε τις ταινίες να αποτελέσουν την αφετηρία μιας ξεχωριστής βραδιάς στον προσωπικό σου χώρο.

kedriki_movie_night_3

Sponsored content

Είτε σχεδιάζεις ένα όμορφο βράδυ μόνο για τον εαυτό σου ή για εσένα και το έτερόν σου ήμισυ, είτε διοργανώνεις μια συνάντηση με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, είναι πραγματικά ξεχωριστό να μπορέσεις για μερικές ώρες να χαλαρώσεις χωρίς περιττές σκέψεις - και ο πιο εύκολος και συνάμα αποτελεσματικός τρόπος είναι μπαίνοντας στον κόσμο της κινηματογραφικής μαγείας. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις τις κατάλληλες ταινίες, να προετοιμάσεις τον χώρο και τα κατάλληλα σνακ και, έπειτα, να περιμένεις αυτή την υπέροχη βραδιά, ξεχνώντας τις υποχρεώσεις και την πολύπλοκη καθημερινότητά σου.
movie_night
Κλείσιμο
Επιλέγοντας τις ταινίες που ταιριάζουν
Για μια αξέχαστη κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι σου, το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των ταινιών. Αφού λάβεις υπόψη προτιμήσεις - τις δικές σου και των καλεσμένων σου - μπορείς να δώσεις ένα ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά με διαφορετικές ιδέες. Μια πρόταση είναι να αφιερώσεις το βράδυ σε ταινίες ενός αγαπημένου σκηνοθέτη, όπως ο Γούντι Άλεν με τις κλασικές του κωμωδίες, ο Κουέντιν Ταραντίνο με τις δραματικές και πολυεπίπεδες ταινίες του, ο Ντέιβιντ Λιντς με τα μυστηριώδη και σκοτεινά φιλμ ή ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τις αξέχαστες περιπέτειες και τα συναισθηματικά του δράματα. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα είδος που αρέσει σε όλους, διοργανώνοντας π.χ. είτε μία βραδιά τρόμου με τα θρυλικά φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ όπως Ψυχώ", "Τα πουλιά" και "Σιωπηλός Μάρτυς" είτε ένα αφιέρωμα σε μία σειρά κωμωδιών του Μελ Μπρουκς με τις ανατρεπτικές του ταινίες όπως "Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες" και "Young Frankenstein". Για τους αφοσιωμένους λάτρεις του κινηματογράφου, μια ακόμη ιδέα είναι ένας μαραθώνιος μιας αγαπημένης σειράς ταινιών, όπως "Χάρι Πότερ", "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" ή "Πόλεμος των Άστρων".
pop_corn
Αν ούτε αυτό σε καλύπτει, μπορείς να κάνεις μια αναδρομή σε κλασικές ταινίες όπως η "Καζαμπλάνκα", ο "Νονός" ή το "Πρωινό στο Tiffany's", προσφέροντας μια νότα νοσταλγίας και διαχρονικής κινηματογραφικής απόλαυσης για όλους. Οι επιλογές είναι πολλές, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη για όλους τους συμμετέχοντες. Και για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων, βεβαιώσου ότι η ταινία που θα επιλέξεις δεν έχει σκηνές που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους σου - σε αυτό θα σε βοηθήσουν πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε βάσεις δεδομένων όπως το IMDb, αλλά και πιο αστείες προσεγγίσεις όπως το DoesTheDogDie.
snacks
Ετοιμάζοντας πρωτότυπα σνακ
Καμία κινηματογραφική βραδιά δεν είναι ολοκληρωμένη, χωρίς νόστιμα σνακ και δροσιστικά ποτά. Αναβάθμισε την εμπειρία των φίλων σου, επιλέγοντας λιχουδιές που συνοδεύουν τις ταινίες που έχεις επιλέξει και ταιριάζουν σε μία τέτοια βραδιά. Κάτι που ταιριάζει πάντα είναι το ποπ κορν, το οποίο μπορείς να εμπλουτίσεις με ξεχωριστά toppings, όπως λάδι τρούφας, τριμμένη παρμεζάνα, αλατισμένη καραμέλα ή διάφορα καρυκεύματα (πάπρικα, πιπέρι καγιέν). Μπορείς ακόμη να δημιουργήσεις μια νόστιμη ποικιλία με τυριά, κράκερ και φρούτα, προσθέτοντας και μερικά αλλαντικά για μια πικάντικη πινελιά - ιδιαίτερα αν η ταινία συνοδευτεί με ένα μπουκάλι κρασί. Εναλλακτικά, τι θα έλεγες για τσιπς τορτίγιας με λιωμένο τυρί, πιπεριές χαλαπένιος και γουακαμόλε, δημιουργώντας ένα εθιστικό σνακ για όλη τη βραδιά; Μια έξυπνη ιδέα για να ξεφύγεις από κλισέ επιλογές είναι να ετοιμάσεις ή και να παραγγείλεις φαγητά σχετικά με το ύφος ή την εθνικότητα της ταινίας, π.χ. μεξικάνικο για ένα γουέστερν, σούσι για μια ιαπωνική, μπύρες και χοτ ντογκ για ένα αμερικάνικο blockbuster κ.ο.κ. Θέλεις και κάτι γλυκό; Δοκίμασε ένα φοντί με λιωμένη σοκολάτα σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα.
film_tv_2
Δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα στον χώρο σου
Για να δημιουργήσεις το σκηνικό για μια αξέχαστη κινηματογραφική βραδιά, μην παραλείψεις να δώσεις προσοχή στην ατμόσφαιρα του χώρου σου. Κάτι βασικό είναι, φυσικά, ο φωτισμός. Χαμηλώνοντας τα φώτα, δημιουργείς μία κινηματογραφική αίσθηση και βοηθάς τους παρευρισκόμενους να εστιάσουν την προσοχή στην οθόνη. Αν χρειάζεται να αφήσεις κάποιο φωτιστικό αναμμένο στον χώρο, προτίμησε να είναι πίσω από το οπτικό πεδίο των θεατών. Μια άλλη ιδέα φωτισμού είναι με ταινίες LED που τοποθετούνται πίσω από την οθόνη. Ένα απαλό μπλε ή ένα θερμό, υποκίτρινο λευκό φως ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις και δίνει άλλο βάθος σε κάθε σκηνή. Μπορείς να ενισχύσεις την όμορφη ατμόσφαιρα, επιλέγοντας και αρωματικά κεριά με χαλαρωτικά αρώματα όπως βανίλια ή λεβάντα. Φρόντισε, επίσης, και για την άνεση των καλεσμένων σου, δημιουργώντας θέσεις για όλους με μαξιλάρια, πουφ, φλις κουβέρτες και ό,τι άλλο μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται όμορφα. Εάν έχεις επιλέξει ένα συγκεκριμένο θέμα για τη βραδιά, σκέψου να προσθέσεις διακοσμητικά που να ταιριάζουν. Για μια βραδιά ταινιών τρόμου, διακοσμήσεις όπως οι ψεύτικοι ιστοί αράχνης και σκοτεινός φωτισμός μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή σας, ενώ σε μία βραδιά αφιερωμένη σε έναν σκηνοθέτη, αφίσες ταινιών και memorabilia μπορούν να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
cannes_2
Από το σαλόνι σου στο Φεστιβάλ των Καννών
Καλή η ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά τι θα έλεγες να ζήσεις μία παραμυθένια ιστορία κινηματογραφικής απόλαυσης που ίσως δεν είχες ονειρευτεί καν, στην πηγή του σινεμά; Έως 21/04, χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard που έχεις ή θα αποκτήσεις, και διεκδίκησε 2 ταξίδια για 2 άτομα στις Κάννες. Συγκεκριμένα, για κάθε αγορά από 50€ και πάνω με πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard έως 21/04/2024, κερδίζεις από μία συμμετοχή στην κλήρωση. Στην κλήρωση συμμετέχουν όλες οι πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard: Mastercard Classic, Mastercard Gold, Reward World Mastercard, COSMOTE World Mastercard, EuroLine Style Mastercard, ΣΑΚΑ Mastercard.
2 τυχεροί x 2 θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να ζήσουν από κοντά μια VIP ανεκτίμητη εμπειρία στο 77ο Φεστιβάλ Καννών στο διάστημα 17-19/5 που περιλαμβάνει: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή στο πολυτελές Hôtel Barrière Le Majestic, δωρεάν μετακινήσεις στην πόλη, ξενάγηση και εργαστήριο στο Musée du Parfum Fragonard, επαγγελματική φωτογράφηση στην εμβληματική βεράντα Priceless Cannes Terrace της διάσημης Croissette, καθώς και δείπνο καλωσορίσματος σε ιδιωτική βίλα στην περιοχή Croix des Gardes και δύο γεύματα σε δημοφιλή εστιατόρια της πόλης.

Είτε διοργανώνεις μια θεματική κινηματογραφική βραδιά με φίλους είτε απολαμβάνεις μια ζεστή βραδιά μόνος σου άφησε τη μαγεία του κινηματογράφου να σε μεταφέρει σε διαφορετικούς κόσμους. Πάρε το ποπ κορν σου, χαμήλωσε τα φώτα και πάτησε το play: όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης