Η σημαντική πρωτοβουλία που δημιουργεί νέους χώρους πρασίνου

Η σημαντική πρωτοβουλία που δημιουργεί νέους χώρους πρασίνου

Φτιάχνουμε τα δικά μας glorious green moments φροντίζοντας το περιβάλλον και παίρνοντας ενεργά μέρος στη βελτίωση της ζωής μας

glopen1

Sponsored Content

Έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει πως εξαιτίας της κλιματικής κρίσης το περιβάλλον μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Μία από τις φυσικές ασπίδες απέναντι στην καταστροφή, τις πλημμύρες και τη διάβρωση του εδάφους είναι τα δάση. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε και στη χώρα μας συχνές δασικές πυρκαγιές αυξημένης έντασης. Οι επιπτώσεις τους, όπως γνωρίζουμε, τόσο στα φυσικά οικοσυστήματα όσο και στις ανθρώπινες κοινότητες είναι μεγάλες. Σε μια προσπάθεια να στηριχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιοποικιλότητα της χώρας μας, η ΒΑΤ Hellas powered by glo δημιούργησε glorious green moments προχωρώντας σε μια σημαντική πρωτοβουλία: τη δεντροφύτευση μιας περιοχής της Βαρυμπόμπης από την ομάδα εργαζομένων της εταιρείας, τους  Γιώργο Καράβα, Αντώνη Καλαγάτση, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και πολλούς φίλους της BAT, οι όποιοι με τη δράση αυτή θέλησαν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μια ενέργεια του glo που μας καλεί όλους να χαρίσουμε πνοή ζωής στο περιβάλλον και να δημιουργήσουμε τα δικά μας glorious green moments.
BAT_We4All_082_March_2024
Κλείσιμο
Η BAT Hellas βάζοντας στο κέντρο της στρατηγικής τη βιωσιμότητα μέσα από ενέργειες ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση), πραγματοποιεί συχνά δράσεις - σε συνεργασία και με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, δημόσιους φορείς και ομάδες πολιτών – που έχουν ως στόχο την ουσιαστική προσφορά, την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, με την ενεργή συμμετοχή της ομάδας εργαζομένων της, δίνουν αξία στην ελληνική κοινωνία. Για παράδειγμα η αναβάθμιση και η ενίσχυση της προσβασιμότητας του Βοτανικού Κήπου Διομήδους και η δημιουργία του πρώτου πλήρους ενεργειακά αυτόνομου πάρκου (e-Πάρκο) στον Δήμο Αμαρουσίου. Μία από αυτές τις δράσεις, η οποία πραγματοποιείται τώρα στο πλαίσιο της καμπάνιας “my glorious green moments”, είναι η δυνατότητα που δίνεται στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης. Όσες συσκευές συλλεχθούν, τόσα δένδρα θα φυτευθούν σε περιοχές που έχουν πληγεί, με τη βοήθεια της MKO we4all. Η ενέργεια έχει σκοπό την αφύπνιση των καταναλωτών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, υπάρχει κι άλλο όφελος στην ελληνική κοινωνία αφού η συλλογή των συσκευών έχει ως αποτέλεσμα το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
BAT_We4All_079_March_2024
Πράσινο σχέδιο δράσης
Οι περιοχές δενδροφύτευσης, με βάση τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα για υποστήριξη της βιοποικιλότητας είναι:

Βαρυμπόμπη. Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου σε μια περιοχή που έχει καεί πάνω από 2 φορές τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται δίπλα σε οικισμούς. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι κυπαρίσσια, βελανιδιές, αριές, μυρτιές, μηδικές και χαρουπιές.

BAT_We4All_095_March_2024

Παιανία. Στους πρόποδες του Υμηττού, συμβολή στη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου όπου θα φυτευτούν κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές και διάφορα θαμνώδη και μελισσοκομικά φυτά.

Παλαιά Φώκαια. Στην περιοχή που συνέβη το ναυάγιο Όρια, και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο, θα φυτευτούν αλμυρίκια και κυπαρίσσια.

Ντράφι. Είναι μια περιοχή που κάθε χρόνο υποφέρει από καταστροφικές πυρκαγιές. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι κυπαρίσσια, χαρουπιές και βελανιδιές.

Β. Εύβοια. Θα δοθεί ανάσα ζωής σε δασικές και περιαστικές δασικές εκτάσεις, αλλά και σε οικισμούς που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του 2021 με τη φύτευση πολλών δέντρων και φυτών όπως τα κυπαρίσσια, τα σφενδάμια, οι δάφνες Απόλλωνα, οι χαρουπιές, οι κουτσουπιές, και διάφορα μελισσοκομικά φυτά.

Λουτράκι. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι κυπαρίσσια, δάφνες Απόλλωνα, χαρουπιές, και μελισσοκομικά φυτά

Οι πυρκαγιές επηρεάζουν βέβαια άμεσα και τα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα τα καλοκαίρια η ζέστη να είναι ανυπόφορη και τον χειμώνα να υπάρχουν πλημμύρες λόγω της αποψίλωσης. Καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για νέους χώρους πρασίνου στα αστικά τοπία, νέα δενδρύλλια θα φυτευτούν και σε αστικές περιοχές της Αττικής, μέσα σε αυτή και την επόμενη δενδροφυτευτική περίοδο.

BAT_We4All_093_March_2024
Χαρίζοντας πνοή ζωής με μια κίνηση
Η BAT Hellas μας καλεί όλους μας να αγκαλιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουμε τα δικά μας glorious green moments, ανακαλύπτοντας στο discover.glo τα βήματα για την ανακύκλωση της παλιάς τους συσκευής και επιλέγοντας την περιοχή που θέλουν φυτευτεί το δέντρο τους. Επιπλέον μας θυμίζει ότι glorious moments είναι όλες εκείνες οι στιγμές που ακολουθούμε τις επιθυμίες μας, ελεύθεροι από κάθε σύμβαση, και γεμάτοι ενέργεια και θετικά συναισθήματα, δημιουργούμε ξεχωριστές στιγμές τις οποίες θέλουμε να θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν! Και οι δενδροφυτεύσεις είναι τέτοιες στιγμές…

Δες εδώ με ποιόν τρόπο μπορείς να ανακυκλώσεις την παλιά συσκευή θέρμανσης είτε online είτε σε φυσικό κατάστημα.
BAT_We4All_001_March_2024
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης