ΕΛΑΣ: 57 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση κατά της παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΑΣ: 57 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση κατά της παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Ελέγχθηκαν πάνω από 480 άτομα, προχωρώντας σε 171 προσαγωγές

elas-_2
Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από τις 26 ως τις 31 Μαρτίου.

Οι έλεγχοι έγιναν σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς).

Έγιναν έλεγχοι σε πάνω από 480 άτομα, προχωρώντας σε 171 προσαγωγές και 57 συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση:

ela
elas
elas-
elas0
elas9


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά το διάστημα 26-31 Μαρτίου 2024, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς), ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές.

Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν:

-484- έλεγχοι ατόμων,
-171- προσαγωγές και
-57- συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.


Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Εκτός φυλακής η μητέρα και άλλοι 17 καταδικασθέντες - Μέσα Μίχος και «Μιχάλης»

Οι γονείς καταγγέλλουν: Στρατιώτης πέθανε μετά από εγχείρηση θυρεοειδούς

Σακραμέντο Κινγκς: Μία... Κολοκοτρώνη επιχειρησιακή διευθύντρια στο NBA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης