Πρέβεζα: Αλίευσε παράνομα πάνω από 1.200 ολοθούρια

Πρέβεζα: Αλίευσε παράνομα πάνω από 1.200 ολοθούρια

Τα ολοθούρια είναι εχινόδερμα τα οποία είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού, όπου σερβίρονται με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό

Preveza-olothouria
Όχι μόνο δεν κατάφερε να διαθέσει προς πώληση τα εκατοντάδες ολοθούρια που είχε αλιεύσει παράνομα ένας ερασιτέχνης αλιέας που εντοπίστηκε με επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, αλλά τα πήγαν και χαμένα, καθώς βρέθηκαν νεκρά κι έτσι καταστράφηκαν από το Λιμεναρχείο.

Οι λιμενικοί που περιπολούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Ακτίου, απέναντι από τη λίμνη Σαλτίνη, εντόπισαν τον δράστη την στιγμή που είχε αλιεύσει 1.243 «αγγούρια της θάλασσας», χωρίς όμως να φροντίσει να τα κρατήσει ζωντανά. Σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλιείας, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ολοθούρια είναι εχινόδερμα τα οποία είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού, όπου σερβίρονται με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό, ενώ στην Κίνα χρησιμοποιούνται για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών.

Ψάρεψε 2.000 αχινούς

Στα πράσα έπιασαν οι άνδρες του Λιμενικού έναν 22χρονο αλιέα που έκανε ελεύθερη κατάδυση στην περιοχή Άκρα του Θεολόγου Μαλεσίνας και είχε αλιεύσει 2.000 αχινούς, ενώ το επιτρεπόμενο ημερήσιο όριο αλιείας από ερασιτεχνικό σκάφος είναι μόλις... 30! Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας επέβαλε τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στο νεαρό αλιέα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τζιχαντιστές αιματοκύλισαν τη Μόσχα: Πάνω από 60 νεκροί - Η Δύση προειδοποιούσε για επιθέσεις και ο Πούτιν μιλούσε για εκφοβισμό

Στον «πυρετό» της Eurovision: Ποια είναι η 22χρονη Ιταλίδα που φλερτάρει με τη νίκη


Η θαρραλέα Κέιτ βγήκε μπροστά, μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο και έβαλε τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης