Διά χειρός ProCredit Bank η χρηματοδότηση του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη
procredit2

Διά χειρός ProCredit Bank η χρηματοδότηση του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη

Το project ολοκληρώθηκε μέσα σε μία διετία, με διαδικασίες fast track


Sponsored Content

Τη λειτουργία ενός ακόμη φωτοβολταϊκού πάρκου που θα τονώσει περαιτέρω την απασχόληση στην περιφέρεια «μετρά» η Βορειοδυτική Ελλάδα, με το νέο project να παίρνει «σάρκα και οστά» στην Κοζάνη, έχοντας εξ ολοκλήρου χρηματοδοτηθεί από την ProCredit Bank, γνωστή για την εξειδίκευσή της σε «πράσινες» δανειοδοτήσεις.


Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα πάρκο με 186 φωτοβολταϊκά πάνελ, συνολικής ισχύς 105 MW, που ανήκουν σε 90 νομικά πρόσωπα, με την έμπειρη σε έργα ΑΠΕ kIEFER να αναλαμβάνει την κατασκευή. Το project, παρά τις προκλήσεις, ολοκληρώθηκε μέσα σε μία διετία, με τις διαδικασίες – ειδικά στο σκέλος της δανειοδότησης – να είναι fast track.

Η ProCredit Bank, άλλωστε, ως μέλος ενός διεθνούς Ομίλου που φέρει ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διαθέτει τα εργαλεία, αλλά και τους ανθρώπους, να φέρει εις πέρας τόσο μεγάλου μεγέθους και πολυπλοκότητας deals. Στην περίπτωση του φωτοβολταικού πάρκου στην Κοζάνη δε, η τράπεζα κατάφερε να:
• Συντονίσει όλους τους εμπλεκομένους: από τους 90 και πλέον ιδιοκτήτες μέχρι την κατασκευαστική εταιρεία, διατηρώντας μία καλά διαχειριζόμενη επικοινωνία και πραγματοποιώντας τακτικές συναντήσεις αντίστοιχα.
• Προσφέρει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας σταθερό επιτόκιο δανείου.
• Πραγματοποιεί επιτόπιες συναντήσεις, εξοικονομώντας έτσι, χρόνο στους πελάτες, αφού δεν χρειαζόταν να επισκεφθούν οι ίδιοι το κατάστημα της τράπεζας.
• Να «τρέξει» τη μετεγκατάσταση αρκετών μονάδων, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αναδάσωσης της Περιφέρειας.


«Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές και βρίσκουμε πάντα την καλύτερη λύση», σχολιάζουν πηγές της ProCredit Bank, εστιάζοντας στη σφαιρική εκπαίδευση των εργαζομένων, οι οποίοι μπορούν εξίσου ικανοποιητικά να αναλάβουν συμβουλευτικό ή όποιο άλλο ρόλο, προκειμένου να υποστηρίξουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Χρησιμοποιώντας δε, μία σειρά από περιβαλλοντικά κριτήρια, η τράπεζα πραγματοποιεί σε βάθος ανάλυση και συστηματική παρακολούθηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων που ενδέχεται να εγκυμονούν περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ο εγγενής κίνδυνος για το περιβάλλον αξιολογείται για κάθε μεμονωμένο έργο ξεχωριστά, για το οποίο υποβάλλεται αίτηση για χρηματοδότηση. Τα έργα δε που συνδέονται με υψηλό περιβαλλοντικό κίνδυνο ή που αφορούν σε δραστηριότητες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκλεισμού της τράπεζας, απορρίπτονται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης