Πάτρα: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση για το Καρναβάλι - Σε καρναβαλικό ρυθμό όλη η χώρα

Πάτρα: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση για το Καρναβάλι - Σε καρναβαλικό ρυθμό όλη η χώρα

Πλήθος κόσμου και στις καρναβαλικές παρελάσεις σε Ξάνθη, Ρέντη και Ζάππειο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

patra-arthrou-02
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού, με τη μεγάλη παρέλαση, στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Στην κορυφή της παρέλασης βρίσκεται η δημοτική μουσική και ακολουθείται από τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, τα οποία κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Δείτε την παρέλαση από την Πάτρα

Πατρινό Καρναβάλι 2024 | Μεγάλη Παρέλαση - Κυριακή 17 Μαρτίου 2024


Κλείσιμο
Ειδικότερα, θα παρελάσουν τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», το άρμα βασίλισσας με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην συνέχεια, θα παρελάσουν οι περίπου 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού», που θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές.

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο.

Το ίδιο εορταστικό είναι και το κλίμα στην Ξάνθη όπου και εκεί πραγματοποιείται μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με την ακριτική πόλη να «κοντράρεται» με την αχαϊκή πρωτεύουσα για τα πρωτεία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2024


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην αντίστοιχη παρέλαση στου Ρέντη με το συγκεκριμένο καρναβάλι να είναι από τις βασικές επιλογές όσων έμειναν στο κλεινόν άστυ.

Καρναβάλι  Νίκαιας - Ρέντη: Παρέλαση Αρμάτων & Πληρωμάτων στο Ρέντη


Στην Αθήνα το επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν την Κυριακή το Ζάππειο με τον δήμο Αθηναιών να διοργανώνει μεγάλη γιορτή για μικρούς (κυρίως) και μεγάλους) με τον χώρο να γίνεται πολύχρωμος από τις στολές τις οποίες επέλεξαν όσοι κάτοικοι της πρωτεύουσας βρέθηκαν εκεί.

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με τη σύντροφό του που μίλησαν με τους καρναβαλιστές και φωτογραφήθηκαν με τους ζογκλέρ και τους κλόουν της εκδήλωσης.

doukas-zappeio-apokries__2_
doukas-zappeio-apokries__1_
zappeio-apokries__4_
zappeio-apokries__5_
doukas-zappeio-apokries__3_
zappeio-apokries__2_
zappeio-apokries__3_
zappeio-apokries__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Με τετ α τετ Μητσοτάκη-αλ Σίσι ξεκινούν οι συζητήσεις των Ευρωπαίων στο Κάιρο: Πώς θα μοιραστούν τα €7,4 δισ.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

Έλληνας άνοιξε τη σημαία στην Αγία Σοφία και έγραψε «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα Ελληνική» - Αντιδράσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης