Μετέφεραν μετανάστες με οχήματα που αγόραζαν με κλεμμένες επιταγές

Μετέφεραν μετανάστες με οχήματα που αγόραζαν με κλεμμένες επιταγές

Πάνω από 120.000 ευρώ υπολογίζεται ότι ήταν τα «μαύρα» έσοδα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης

peripoliko_mera_art
Πάνω από 120.000 ευρώ υπολογίζεται ότι ήταν τα «μαύρα» έσοδα μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από τον Ιούλιο του 2023 αγοράζοντας με κλεμμένες ή πλαστές τραπεζικές επιταγές προϊόντα, αλλά και αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε για να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους παραλάμβαναν τα μέλη της από περιοχές του Έβρου.

Η δράση τους εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Δράμας, οι αστυνομικοί της οποίας εκτέλεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Καβάλας και συνέλαβαν τέσσερις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό της οργάνωσης, ενώ άλλα τέσσερα μέλη κρατούνται ήδη στις φυλακές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, αναζητούνται ακόμη πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής συνολικά επτά απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, επτά διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών καθώς και μια περίπτωση κλεπταποδοχής. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα οχήματα και τα σπίτια των μελών της σπείρας, κατασχέθηκαν ένα περίστροφο κρότου, μια κυνηγετική καραμπίνα, 18 φυσίγγια, ένα σπρέι πιπεριού, ένα μαχαίρι, μια συσκευή εντοπισμού, τέσσερις τραπεζικές επιταγές, χρηματικά ποσά, πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων, προσωπικά έγγραφα, τρία οχήματα, αλλά και ένας υπολογιστής, τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες κατ΄ εξακολούθηση, πλαστογραφίες, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.



Ειδήσεις σήμερα:

«Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ» λέει ο Βολκόφ μετά την επίθεση με σφυρί στη Λιθουανία - Το μήνυμά του στον Πούτιν

Νεκροί 21χρονος και 20χρονος σε τροχαίο στην Αριδαία - Το αυτοκίνητό τους έπεσε σε κολώνα

Χρήστος Μιχαηλίδης-Ρόμπιν Σάιμς: Η μυθική ζωή, οι παράνομες αρχαιότητες, η Σχοινούσα και τα απομεινάρια μια τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης