Φίλιππος Καμπούρης: Μηνύει τη σκηνοθέτη της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά» για την αφίσα με την έγκυο στον σταυρό

Φίλιππος Καμπούρης: Μηνύει τη σκηνοθέτη της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά» για την αφίσα με την έγκυο στον σταυρό

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά τη σύλληψη της Ελίνας Ψύκου

Kabouris_Kormia
Μήνυση κατά της σκηνοθέτιδας Ελίνας Ψύκου κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Φίλιππος Καμπούρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά την αυτόφωρη σύλληψή της για την αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά», που προβλήθηκε στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Μάλιστα στη μήνυση συμπεριλαμβάνει και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκε η ταινία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

H μηνυτήρια αναφορά
Καμπούρης Φίλιππος του Ιωάννη, Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κάτοικος Αθηνών, Λεωφ. Κηφισίας 168 (ΑΦΜ 109401349)

ΚΑΤΑ
ΨΥΚΟΥ Ελίνας, αγνώστων λοιπών στοιχείων
Κλείσιμο
ΠΑΝΤΟΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Έχοντας εκτός της πολιτικής μου ιδιότητας και αυτής του δημοσιογράφου, παρακολουθώ επισταμένως και καθημερινώς την πολιτική επικαιρότητα, σχολιάζοντάς την στα ΜΜΕ, τόσο στην τηλεόραση όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό στα οποία εργάζομαι.
Κορυφαίο θέμα εδώ και μερικές μέρες, αποτελεί το «ντοκιμαντέρ» μιας παγκοσμίως άγνωστης «δημιουργού», το οποίο επιγράφεται με τίτλο «Αδέσποτα Κορμιά» που συνοδεύεται από μια αφίσα που απεικονίζει με τρόπο βέβηλο, ιερόσυλο για έγκυο γυναίκα, που ευθέως παραπέμπει στην Παναγία, η οποία εικονίζεται γυμνόστηθη στη στάση του Εσταυρωμένου. Με τρόπο λοιπόν υβριστικό, ονειδιστικό και ρατσιστικό όχι μόνο κατά της κρατούσας Ορθόδοξης Εκκλησίας και των πιστών της, στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνεται, έχοντας ως μοναδικό σκοπό όχι την ελεύθερη διατύπωση της γνώμης της «δημιουργού» (που άλλωστε δεν αφορά κανέναν ) αλλά το να προκαλέσει τη διάκριση κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται ως ορθόδοξοι χριστιανοί , που προσδιορίζονται με βάση ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το εν λόγω ανοσιούργημα στο λεγόμενο «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» στις 12 και 14 Μαρτίου 2024.
Είναι προφανές ότι αυτή η προβολή, που ουδεμία σχέση έχει ούτε με «τέχνη» αλλά ούτε και με «πρωτότυπη σύλληψη ιδέας» , στοχεύει ευθέως στον εμπαιγμό και τη διάκριση σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών, που υβρίζονται τα νάματα της πίστεώς τους, με τρόπο ώστε αυτοί να γίνονται έρμαια της θρησκευτικής διάκρισης από την ιδεολογική επίθεση των αθέων και απίστων που βρίσκουν βήμα για να προωθήσουν τις νοσηρές ιδέες τους με κρατικό χρήμα, χωρίς να είναι σε θέση να αντιδράσουν, δεχόμενοι μάλιστα τις ύβρεις και τους διαδικτυακούς (προς το παρόν μόνο) προπηλακισμούς των υποκειμένων που υποστηρίζουν αυτά τα «δρώμενα», με αποτέλεσμα να απειλούνται ακόμα και επεισόδια κατά την προβολή του εν λόγω εμέσματος. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις αυτών στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία καθυβρίζονται και απειλούνται όσοι αρνούνται να ανεχτούν τη βλασφημία της πίστης τους, από τους ανύπαρκτους καλλιτεχνικά λαθρόβιους της «τέχνης» που αφειδώς χρηματοδοτείται και προβάλλεται.

2. ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
Α. Παραβίαση του Ν. 4285/2014
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4285/2014, Άρθρο 1 « Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 ? 20.000) ευρώ. 2 «Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παρ. 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνται από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα…Αν η πρόκληση, προτροπή ή διέγερση …είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών… Άρθρο 3 « Όταν οι πράξεις των προηγουμένων άρθρων τελούνται μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου επικοινωνίας, τόπος τέλεσης θεωρείται και η Ελληνική Επικράτεια, εφόσον στο έδαφός της παρέχεται πρόσβαση στα συγκεκριμένα μέσα, ανεξάρτητα από τον τόπο εγκατάστασής τους.
Όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική κάλυψη του οχετού ύβρεων που απευθύνουν με κάθε ευκαιρία όχι μόνο κατά των ιερών προσώπων του Χριστού και της Παναγίας αλλά και της Ορθοδοξίας εν γένει, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις απεικονίσεις των προσώπων τους, την ιεροσύνη και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν και τη διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες θρησκείες , αναφερόμενη ως εκ τούτου μόνο στον Χριστιανισμό και όχι στο ισλάμ ή στον βουδισμό) , αναδεικνύεται ότι σκοπός των υβριστών είναι η δημόσια πρόκληση, υποκίνηση και διέγερση μίσους ή ακόμα και βίας, στην χριστιανική θρησκεία αυτής, και εξ αυτού πλήττεται από τους εν λόγω- και Συνταγματικά επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Συντάγματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΩ
Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των ανωτέρω εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις που περιγράφονται
Δηλώνω ότι παρίσταμαι για την υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον τους, επιφυλασσόμενος για την προσφυγή μου στα αστικά δικαστήρια.

Αθήνα, 12/3/2024
Με τιμή,
Ο Αναφέρων

ΜΗΝΥΣΗ κατά της ΨΥΚΟΥ Ελινας για την ταινία ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ που προβάλλεταισήμερα 8 μμ στον Κινηματογράφο ...

Posted by Vassilios Noulezas on Tuesday, March 12, 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυδίκη για Γιώργο Θεοφάνους: Είμαι χαρούμενη που βρήκε τον άνθρωπο της ζωής του

Δημοσιογράφος αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας στο Μεξικό


Άρσεναλ, Σίτι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Παρί και Μπάγερν στους «8» του Champions League - Την Τετάρτη τα τελευταία εισιτήρια - Δείτε γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης