Αθώα κρίθηκαν πέντε άτομα που είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης κατηγορούμενα για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.
Πρόκειται για πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στις 14 Νοεμβρίου 2020 συνελήφθησαν επειδή μοίραζαν έντυπο υλικό στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης, με το οποίο καλούσαν διερχόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία είχε απαγορευθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.
Το κατηγορητήριο τούς καταλόγιζε ότι με τον τρόπο αυτό καλούσαν τον κόσμο να διαπράξουν αξιόποινη πράξη, αγνοώντας -εν προκειμένω- την απόφαση απαγόρευσης της πορείας.
Με απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, οι δικαστές τους έκριναν αθώους. Η ίδια εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθούν οι συνθήκες σύλληψης και κράτησης των εμπλεκόμενων προσώπων.
Μεταξύ των πέντε (τρεις άντρες και δύο γυναίκες) ήταν ένας δικηγόρος, δύο εργαζόμενοι και δύο φοιτητές. Στις απολογίες τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για «αγωνιστικό κάλεσμα» κατά της «κυβερνητικής πολιτικής.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Wolt διευρύνουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση, μεγαλύτερη κάλυψη και ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση στις online αγορές supermarket.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.