Κακοκαιρία Emil - Καιρός: Δύο περιοχές θα δοκιμαστούν περισσότερο από τις καταιγίδες - Πότε θα χτυπήσει στην Αττική

Κακοκαιρία Emil - Καιρός: Δύο περιοχές θα δοκιμαστούν περισσότερο από τις καταιγίδες - Πότε θα χτυπήσει στην Αττική

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου - Πού έριξε το περισσότερο νερό μέχρι σήμερα τα ξημερώματα

kairos-vroxi
Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Emil η οποία αναμένεται να ταλαιπωρήσει αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Σε ανάρτησή του το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής για σήμερα αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο



Ίδια εικόνα προκύπτει και από τους χάρτες του meteo.gr σύμφωνα με τους οποίους για το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας αναμένονται βροχές στα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Αιγαίου με εξαίρεση τα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματά του. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νοτιοδυτικού Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες με μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν βροχοπτώσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης.

20240301_tot_rain
Ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ σήμερα, Παρασκευή


Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα, Παρασκευή, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 16 έως 18 °C στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 17 έως 19 °C στο Αιγαίο και τους 20 έως 22 °C στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά της χώρας και στο Ιόνιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν 57 χιλιοστά βροχής από τον μετεωρολογικό σταθμό Τρικάλων Κορινθίας.

202403010900_WEB_daily_rain

Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.
Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού:

Την Παρασκευή (01-03-24)
α. Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)
Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πεθερός σκότωσε με καραμπίνα τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε στη Νίκαια

Ποιά είναι η 28χρονη που χάρισε την καυτή ερωτική σκηνή με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»: Οργή για τον διορισμό του γιου του πρώην πρωθυπουργού στον Εθνικό Κήπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης