Αγρότες Πλατυκάμπου: Μπλόκα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα ενόψει της νέας ΚΑΠ

Αγρότες Πλατυκάμπου: Μπλόκα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα ενόψει της νέας ΚΑΠ

Οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τις καταστροφές από τον Daniel έως τις 11 Μαρτίου

platykampos-agrotes__4_
Τις επόμενες κινήσεις τους οριοθέτησαν οι αγρότες  της Λάρισας στον Πλατύκαμπο στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα.

Ειδικότερα, αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα έως και την Δευτέρα, οπότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της νέα ΚΑΠ. Μάλιστα, η δράση που θα κάνουν συντονισμένα τη Δευτέρα για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ θα είναι συλλαλητήρια με τρακτέρ στο κέντρο μεγάλων πόλεων.

Έτσι, πέρα από τα μπλόκα, αναμένονται και άλλες, ξεχωριστές δράσεις σε πόλεις, ενώ με τη συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να συνταχθούν και οι αγρότες της Καρδίτσας.

Αγρότες στον Πλατύκαμπο ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους για τα μπλόκα (2)

Αγρότες στον Πλατύκαμπο ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους για τα μπλόκα (3)


Κατά πληροφοριες, μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για τον συντονισμό των δράσεων, ενώ η επιθυμία που εκφράζεται, είναι η νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί ως τις 11 Μαρτίου κυρίως για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel».

Αγρότες στον Πλατύκαμπο ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους για τα μπλόκα
Κλείσιμο


Στο μεταξύ, στο μπλόκο του Πλατυκάμπου έφτασαν γύρω στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρακτέρ που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ξεκίνησε η σύσκεψη των αγροτών.

Δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστών για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων

platykampos-agrotes__1_
platykampos-agrotes__5_
platykampos-agrotes__4_


Εκτος από τον Πλατύκαμπο, συσκέψεις πραγματοπιούνται και στα μπλόκα άλλων περιοχών. Αργότερα μέσα στη μέρα θα συσκεφθούν οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ αύριο θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Πέλλας«Αν αποχωρήσουμε, θα το κάνουμε συντεταγμένα, έτσι όπως ξεκινήσαμε. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ» λένε μέλη της Επιτροπής.

platykampos-agrotes__3_
platykampos-agrotes__2_


Από εκεί και πέρα, η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος κόμβου Πορταριάς θα κλείσει την Παρασκευή από τις 19:00 ως τις 21:00 και την Κυριακή 10:00 - 20:00

Τα μπλόκα Μαλγάρων και Χαλκηδόνας μάζεψαν τα τρακτέρ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους Εύζωνες, όπου θα πηγαίνουν με τα οχήματα τους κάθε φορά που θα κλείνουν το σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα σύνορα σήμερα.

Στο μπλόκο Δερβενίου θα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός καθημερινά μέχρι Κυριακή στις 13:00 - 13:30.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή, θέλαμε να αυτοκτονήσουμε και οι δύο, είπε ο σύντροφός της

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θέτει εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορωνοϊό και 4 από γρίπη την τελευταία βδομάδα - Μείωση στους θανάτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης