Συνάντηση Βερβεσού - Εξαδάκτυλου για τις αναβολές δικών με πιστοποίηση ιδιώτη ιατρού

Συνάντηση Βερβεσού - Εξαδάκτυλου για τις αναβολές δικών με πιστοποίηση ιδιώτη ιατρού

Η τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με την οποία δεν θα είναι αποδεκτή η πιστοποίηση ιδιώτη ιατρού παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία αναφέρουν οι προέδροι των δύο συλλόγων - Ετοιμάζουν παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

dikastiria_main_2
Εάν είναι επιτρεπτό ή όχι να ζητηθεί αναβολή μιας ποινικής δίκης για λόγους υγείας με ιατρική πιστοποίηση ιδιώτη ιατρού, ήταν το μοναδικό θέμα της συνάντησης του πρόεδρου της Ολομέλειας των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Βερβεσού με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή ήταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αποκλείει τη δυνατότητα απόδειξης του λόγου υγείας, προς το σκοπό αναβολής ποινικής δίκης, με ιατρική πιστοποίηση ιδιώτη ιατρού (άρθρο 349 ΚΠΔ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, «η προωθούμενη διάταξη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3418/2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας), που προβλέπουν ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ ή ιδιώτες ιατρούς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κατά την ανακοίνωση, «συμφώνησε πλήρως με την θέση που εξέθεσε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, καθώς όχι μόνον παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία, αλλά υποβαθμίζεται στην πράξη η υπογραφή των ιδιωτών ιατρών».

Κλείσιμο
Κατόπιν αυτών συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί κοινή παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να τροποποιηθεί η προωθούμενη ρύθμιση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κράτησαν τον Ναβάλνι στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, λέει ακτιβιστής

21 Φεβρουαρίου 1985: Όταν η 17Ν εκτέλεσε με έξι σφαίρες και χαριστική βολή τον Νίκο Μομφεράτο

Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ - Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης