Η συνεργασία που ανεβάζει την τηλεοπτική ψυχαγωγία σε άλλο επίπεδο

Η συνεργασία που ανεβάζει την τηλεοπτική ψυχαγωγία σε άλλο επίπεδο

Το Vodafone TV φέρνει στις οθόνες μας την επιτυχημένη σκανδιναβική τηλεοπτική πλατφόρμα της Viaplay και δίνει νέο αέρα στη συνδρομητική τηλεόραση.

Norwegian

Sponsored content

Η συνδρομητική τηλεόραση έχει αλλάξει ριζικά την ψυχαγωγία δημιουργώντας τη βάση για πιο συνειδητοποιημένους τηλεθεατές που θέλουν να απολαμβάνουν ποιοτικό περιεχόμενο κάθε στιγμή. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η Viaplay, ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταχύτατα αναπτυσσόμενους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου στον κόσμο. Καθημερινά προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους μια σειρά από μοναδικές επιλογές όπως σειρές, ταινίες, αλλά και premium ζωντανά αθλήματα. Πλέον η Viaplay Select έχει σημαντική παρουσία και στη χώρα μας μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας με το Vodafone TV, κυρίως χάρη στο όραμα μιας Ελληνίδας που κατέχει καίρια θέση στον διεθνή όμιλο. Πρόκειται για την κ. Vanda Rapti, η οποία είναι EVP, Select & Content Distribution του σκανδιναβικού της Viaplay.
Vanda_Rapti__Viaplay_Group__EVP__Viaplay_Select___Content_Distribution
Στο ερώτημα πώς προέκυψε η συνεργασία με το Vodafone TV η κ. Rapti μας είπε ότι με αφορμή την επέκταση της τηλεοπτικής πλατφόρμας σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο, ένιωσε την επιθυμία ως Ελληνίδα να την προωθήσει και στη χώρα από την οποία κατάγεται. Όπως περιέγραψε: «Τέλη Ιανουαρίου πέρυσι, οδηγούσα μεταξύ συναντήσεων για την επερχόμενη κυκλοφορία της Viaplay στις ΗΠΑ, και ακούγοντας ελληνικό ραδιόφωνο άκουσα μια διαφήμιση του Vodafone TV. Από την περιγραφή κατάλαβα ότι η Viaplay Select ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική και το προφίλ περιεχομένου του Vodafone TV. Έτσι, ζήτησα από την ομάδα της Vodafone του Λονδίνου, να μας φέρει απευθείας σε επαφή με την ομάδα στην Ελλάδα».

Η στρατηγική του Vodafone TV να συγκεντρώνει μόνο ποιοτικό περιεχόμενο από τα μεγαλύτερα στούντιο, έκανε τη συνεργασία ακόμα πιο εύκολη και ομαλή. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Vodafone TV είναι ότι διαπρέπει στην επιμέλεια συναρπαστικών ιστοριών και στην προώθηση συνεργασιών με σημαντικούς ανερχόμενους προμηθευτές/δημιουργούς υψηλής ποιότητας, ενώ «εξειδικεύεται» σε ταινίες και σειρές. Καθώς λοιπόν η Viaplay Select στοχεύει ακριβώς στο να συνδέσει τη δύναμη του περιεχομένου της με τα δυνατά σημεία των τοπικών πλατφορμών, επετεύχθη η συνεργασία!
CallMeDad_Horizontal_INT_l
Αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο η Viaplay κατάφερε να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στον χώρο των προμηθευτών περιεχομένου/streaming υπηρεσιών και να βραβεύεται σε ξένα φεστιβάλ, η κ. Rapti τόνισε ότι όλα έγιναν με σκληρή δουλειά, με στόχο την ανάπτυξη των συνεργασιών και την ευρύτερη διάδοση της σκανδιναβικής αφήγησης σε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικό ρόλο έπαιξαν και οι επενδύσεις σε πρωτότυπο περιεχόμενο συνδυαστικά με τις δυνατότητες της εταιρείας ως προγραμματιστή και αγοραστή περιεχόμενου για πολλές αγορές. Σημαντική προϋπόθεση ήταν να υπάρχει ήδη διαθέσιμο ποιοτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα και γεγονός που το κατάφερε προσελκύοντας τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της Σκανδιναβίας.
NEM_DAY-01-VandaRapti
Η Vanda Rapti στην πρεμιέρα της σειράς Jana - Marked For Life.
Κλείσιμο
Από τη στιγμή που η Viaplay Select έγινε προσβάσιμη μέσω του Vodafone TV, η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού υπήρξε θερμή και η κ. Rapti εξηγεί ότι παρά τον περιορισμένο όγκο, κατάφερε σε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδειχτεί σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές πρωτότυπου περιεχομένου, με ιδιαίτερη απήχηση στα nordic noir. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα είδη του ελληνικού κοινού όπως εξηγεί η ίδια, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν είμαστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη σκανδιναβική κουλτούρα. Άλλωστε, η παγκόσμια απήχηση του συγκεκριμένου είδους οφείλεται στα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά εγκληματικά δράματα και θρίλερ, τα οποία, παρά τις πολιτισμικές διαφορές, αιχμαλωτίζουν τους θεατές με τις συναρπαστικές αφηγήσεις τους, τους πολυεπίπεδους χαρακτήρες και τα συναρπαστικά τοπία τους.
Catwalk_poster1
Σύμφωνα με την κ. Rapti, κοιτάζοντας μπροστά για το 2024, η Viaplay παραμένει προσηλωμένη στο να προσφέρει μια ποικιλία από μοναδικά προγράμματα. Από συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για αληθινά εγκλήματα όπως το "Under the Radar - Secrets of a Swedish Serial Killer" μέχρι τα οικεία πορτρέτα μουσικών ειδώλων όπως το συγκρότημα Ace of Base και επικές οικογενειακές περιπέτειες όπως το "Ronja, the Robber's Daughter", και τη δραματική αληθινή ιστορία «In The Name of Love», για την οικογενειακή ζωή του βασιλιά του πορνό της Νορβηγίας τη δεκαετία του '70 μέσα από τα μάτια του γιου του. Υπάρχει κάτι για όλους στο Viaplay Select και μέσω της συνεργασίας με το Vodafone TV αναμένεται να φέρει στις οθόνες μας ακόμα πιο συναρπαστικό περιεχόμενο.

Τέλος, η κ. Rapti μοιράστηκε μαζί μας την πρώτη δεκάδα τίτλων που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή, μέσα από το ατελείωτο τηλεοπτικό σύμπαν της Viaplay Select:
The_Architect_Horizontal_INT
1. Η οικογενειακή επική σειρά περιπέτειας RONJA, the Robber's Daughter. Μέσα στο σύμπαν του Χάρι Πότερ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αλλά με σκανδιναβική πινελιά.

2. Τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος Under the Radar - Secrets of a Swedish Serial Killer.

3. Το ALL THAT SHE WANTS - εξαιρετικό πορτρέτο της ανόδου και της πτώσης του συγκροτήματος Ace of Base.

4. To θρίλερ για τη δεξιά τρομοκρατία και την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρώπη - FURIA (Σεζόν 2).

5. JANA –marked for a life – η νέα εποχή του σκανδιναβικού νουάρ: Όταν ο κορυφαίος αξιωματούχος της Σουηδίας δολοφονείται, η εισαγγελέας Jana αποκαλύπτει έναν ανατριχιαστικό σύνδεσμο με τα σκοτεινά μυστικά της. Πόσο καιρό θα κρύβει την προηγούμενη ζωή της ως παιδί στρατιώτης/δολοφόνος;

6. Το MAFIA, βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, στη μεταμόρφωση της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990, από ένα ήρεμο έθνος σε μια χώρα που χαρακτηρίζεται από έντονες συγκρούσεις συμμοριών και βίαιες συμπλοκές.

7. Η σειρά REBUS που βασίζεται στα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Ian Rankin, η σειρά ξαναφαντάζεται τον εμβληματικό χαρακτήρα John Rebus ως νεότερο ντετέκτιβ Λοχία, τον οποίο υποδύεται οεπικεφαλής του Outlander, Richard Ranking

8. OFF THE BEATEN TRACK – ένα ντοκιμαντέρ για την αόρατη πλευρά του 3 φορές νικητή της F1 Max Verstappen.

9. LISTEN UP μια κωμωδία μεγάλου μήκους για μια πακιστανική οικογένεια στη Νορβηγία, βασισμένη στο ομώνυμο πολύ-βραβευμένο βιβλίο

10. IN THE NAME OF LOVE βασισμένο στην πραγματική ιστορία του βασιλιά του πορνό της Νορβηγίας -και ερωτευμένου οικογενειάρχη- στη δεκαετία του '70, όπως έζησε τα γεγονότα ο γιος του. Οι γραμμές θολώνουν μεταξύ της πολιτικής εξέγερσης, της οικογενειακής πίστης και της ηθικής.
TwoSisters_poster
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης