Κιβωτός: Περαιτέρω ανάκριση για ασέλγειες σε βάρος δύο νεαρών με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός: Περαιτέρω ανάκριση για ασέλγειες σε βάρος δύο νεαρών με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο

Διατάχθηκε η λήψη συμπληρωματικής απολογίας από τον πατέρα Αντώνιο για την ασέλγεια σε βάρος 19χρονου - Δεν παραπέμπεται προς το παρόν σε δίκη - Θα κληθούν ακόμη να καταθέσουν δύο αδέλφια 

pater_antonios_xr
Τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης στην υπόθεση των ασελγειών σε βάρος δυο νεαρών – τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο, διέταξε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να ληφθεί συμπληρωματική απολογία από τον πατέρα Αντώνιο για μία πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 19χρονου, ο οποίος είχε καταγγείλει τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση του και η οποία (πράξη) δεν του είχε αποδοθεί.

Ακόμη το δικαστικό συμβούλιο ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν δύο αδέλφια στα οποία ο 19χρονος σήμερα καταγγέλλων εκμυστηρεύτηκε τι του συνέβη. Ωστόσο, τα αδέλφια αυτά – όπως διαπίστωσε το συμβούλιο - δεν είχαν εξεταστεί μέχρι σήμερα σε κανένα στάδιο της δικαστικής διαδικασίας. Έτσι μέχρι να διενεργηθούν οι δυο αυτές ανακριτικές πράξεις που ζητεί το συμβούλιο, η διαδικασία της παραπομπής ή μη του πατρός Αντωνίου σε δίκη για τη συγκεκριμένη δικογραφία «παγώνει» προσωρινά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Νομικός είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντωνίου για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην συγκεκριμένη δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει συνολικά τις καταγγελίες δυο νέων ηλικίας, σήμερα, 19 και 15 ετών για σεξουαλική κακοποίησή τους από τον ιερέα.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να δικαστεί για τα κακουργήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας αναφέρονταν σε επαρκείς ενδείξεις ενοχής που προέκυψαν για τον ιερέα κατά το στάδιο των δικαστικών ερευνών της υπόθεσης και είναι ικανές ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων αγοριών» επεσήμανε στην πρότασή του ο εισαγγελέας και σε άλλο σημείο αυτής σημείωσε:

«Ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Όμως, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, οι ισχυρισμοί αυτοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, «καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Κλείσιμο
Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο επί της παραπομπής ή μη του ιερέα σε δίκη τον είχε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο με βούλευμά του ζήτησε τώρα τη διενέργεια των δυο παραπάνω ανακριτικών πράξεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 120 τρακτέρ «όργωσαν» το Σύνταγμα - Φεύγουν στις 11 οι αγρότες

«Βροχή» τα προειδοποιητικά email για διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, εν αναμονή των νέων voucher

17Ν: Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια εκτέλεσε τον Νίκο Μομφεράτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης