Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης με πάνω από 100 τουριστικά λεωφορεία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης με πάνω από 100 τουριστικά λεωφορεία

Ζητούν την εξίσωση των τελών κυκλοφορίας με αυτά που ισχύουν για τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία

touristika
Σε συμβολικές κινητοποιήσεις προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, με κύριο αίτημα τη μείωση των τελών κυκλοφορίας.

Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων συγκεντρώθηκαν από τις 09.00 με περισσότερα από εκατό λεωφορεία, επι της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα, όπως λένε, στην κυβέρνηση, ζητώντας την εξίσωση των τελών κυκλοφορίας με αυτά που ισχύουν για τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.

«Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έδωσε. Νιώθουμε εξαπατημένοι και κάνουμε παράκληση στον υπουργό, τον κύριο Χατζηδάκη, γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να πηγαίνουμε εμείς, τα τουριστικά λεωφορεία μαζί με τα υπεραστικά στους ίδιους διαγωνισμούς και εκείνοι να πληρώνουν τα μισά τέλη κυκλοφορίας. Ενώ έπρεπε να έχουν εξισωθεί και να έχουμε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας όπως τα υπεραστικά, καλούμαστε να πληρώσουμε τα δίπλα. Πληρώνουμε 600€ ενώ τα υπεραστικά πληρώνουν 300€», δήλωσε ο Μιχαήλ Πεζίκογλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων.

Διαμαρτυρία με τουριστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη (1)
Κλείσιμο
Διαμαρτυρία με τουριστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη (2)


Την ίδια ώρα τουριστικά λεωφορεία έχουν συγκεντρωθεί και έξω από το One Salonika, ενώ στις 8 το βράδυ οι ιδιοκτήτες θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους αλλά και να αποφασίσουν την προσφυγή τους στην επιτροπή αθέμιτου ανταγωνισμού.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 120 τρακτέρ «όργωσαν» το Σύνταγμα - Φεύγουν στις 11 οι αγρότες

Από σπάνια γονιδιακή εγκεφαλίτιδα πέθανε το 5χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο

«Βροχή» τα προειδοποιητικά email για διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, εν αναμονή των νέων voucher
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης