Πόσο θα μας κοστίζουν τα απογευματινά χειρουργεία - Σήμερα οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

Πόσο θα μας κοστίζουν τα απογευματινά χειρουργεία - Σήμερα οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, στο πρότυπο των απογευματινών ιατρείων

xeiroyrgia3
Μια νέα επιλογή προσφέρεται στους πολίτες για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων, ενδιάμεση από τα δωρεάν πρωινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με μεγάλη, όμως, αναμονή, και τα χειρουργεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία, έναντι υψηλού αντιτίμου. Πρόκειται για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των οποίων αναμένονται σήμερα από το Υπουργείο Υγείας και η εφαρμογή τους θα είναι σταδιακή, αναλόγως τη δυναμική του κάθε νοσοκομείου.

Το σίγουρο είναι ότι μέσω των απογευματινών χειρουργείων θα είναι εφικτή η αποσυμφόρηση της λίστας που μετρά περί τις 100.000 τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις σε αναμονή. Τα απογευματινά χειρουργεία έχουν την φιλοσοφία των απογευματινών ιατρείων που λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια στο ΕΣΥ και θα είναι συμφέροντα για τους πολίτες καθώς το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Υγείας. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, οι χειρουργικές επεμβάσεις κατηγοριοπούνται σε πέντε κατηγορίες, αναλόγως τη βαρύτητά τους. Για κάθε κατηγορία επέμβασης ορίζεται συγκεκριμένο ποσό που θα καλείται να καταβάλλει ο πολίτης. Το ποσό αυτό θα επιμερίζεται στη συνέχεια για τις αμοιβές των γιατρών και του λοιπού προσωπικού που συμμετέχει στα χειρουργεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάληψη ευθύνης και νέες απειλές για τη βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης: «Η τύχη δε θα είναι πάντα με το μέρος της»

Αυξημένη κίνηση στον Κηφισό - Τροχαίο στην Αττική Οδό προς Αεροδρόμιο στο ύψος της Κηφισίας

Εκκενώθηκε η κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ με επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης