Η εταιρεία που φέρνει την καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία στην κατασκευαστική βιομηχανία

Η εταιρεία που φέρνει την καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία στην κατασκευαστική βιομηχανία

Η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές και λύσεις στον τομέα της κατασκευής, με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την προαγωγή της βιωσιμότητας.

kofinas1
Sponsored Content

Στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσής της εταιρείας για καινοτομία και ποιότητα, η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ είναι ένας κορυφαίος φορέας στον τομέα της κατασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα βραβεύθηκε και ξεχώρισε για την τεχνολογική της καινοτομία μέσω του νέου της σύγχρονου εργοστασίου.
Μετά από έρευνες για τις πιο προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, επιδιώκει να βελτιώσει την αποδοτικότητα, να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να αυξήσει την ποιότητα των κατασκευαστικών της έργων. Η καινοτόμος τεχνολογία που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει την ψηφιακή μοντελοποίηση κατασκευών, προηγμένες μεθόδους παραγωγής καθώς και αυτοματοποιημένα συστήματα διαχείρισης έργων.Το νέο πιστοποιημένο εργοστάσιο της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στολίδι της Βιομηχανικής περιοχής στο Μαρκόπουλο, ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής και διαχείρισης. Εξοπλισμένο με υψηλής ακρίβειας μηχανήματα και αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, το εργοστάσιο αυτό επιτρέπει την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική παραγωγή κατασκευαστικών στοιχείων με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.«Δεσμευόμαστε να καινοτομούμε και να εξελίσσουμε την τεχνολογία κατασκευής. Αυτή η δέσμευση είναι κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής μας για ανάπτυξη. Το νέο εργοστάσιο αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας προς την επίτευξη αυτών των στόχων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ.
Η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ είναι αφοσιωμένη στην παροχή πρωτοποριακών και βιώσιμων λύσεων στους πελάτες της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αριστεία σε κάθε στάδιο της κατασκευαστικής διαδικασίας.

Διακρίσεις και Βραβεύσεις: Η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ Λαμβάνει Βράβευση για Καινοτομία στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα από το ΕΕΑ
Εκτός από τις πρόσφατες επενδύσεις σε τεχνολογία και υποδομές, η ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ είναι επίσης περήφανη να ανακοινώσει ότι έχει βραβευτεί για την εξαιρετική της συνεισφορά στην πράσινη επιχειρηματικότητα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ). Αυτή η διάκριση αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες και την αφοσίωση της εταιρείας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και λύσεων στον τομέα της κατασκευής, με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την προαγωγή της βιωσιμότητας.Κλείσιμο
Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ: «Η βράβευση από το ΕΕΑ είναι μια αναγνώριση της δέσμευσής μας προς την καινοτομία και την βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Είναι ένα σημάδι ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση, και αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε πράσινες τεχνολογίες και να εφαρμόζουμε βιώσιμες πρακτικές σε όλες τις λειτουργίες μας».Αυτή η βράβευση είναι απόδειξη της αφοσίωσης της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης και πράσινης κατεύθυνσης στην επιχειρηματικότητα, καθιστώντας την ένα πρότυπο για την κλαδική καινοτομία και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Καινοτομία στην Πράξη: Πειραματική Εφαρμογή στο ΕΜΠ με την Προκατασκευασμένη Κατοικία της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση που τονίζει τη δέσμευση της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ στην έρευνα και την ανάπτυξη, η εταιρεία συνεργάστηκε για ακόμα μια φορά, μετά το πείραμα του 2009, το 2022 με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την διεξαγωγή ενός πειράματος σε μια τριώροφη προκατασκευασμένη κατοικία. Το πείραμα αυτό είχε ως στόχο να δοκιμάσει την αντοχή και την συμπεριφορά σε σεισμική καταπόνηση της τάξης του 1g των προκατασκευασμένων κατοικιών που παράγει η εταιρεία.Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν εντυπωσιακά, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια των κατασκευών της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την επιτυχημένη εφαρμογή καινοτομικών τεχνολογιών και υλικών που ενισχύουν την αντοχή των κατοικιών ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, παρέχοντας ένα σημαντικό βήμα προς την βελτίωση των προτύπων ασφάλειας και διαβίωσης.

Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή ενισχύει τη θέση της ΚΟΦΙΝΑΣ ΑΕ ως ηγέτιδα δύναμη στην ανάπτυξη καινοτομικών και ασφαλών λύσεων στην κατασκευαστική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης