Ξάφριζαν ηλικιωμένες με πρόσχημα το «Βοήθεια στο σπίτι»

Ξάφριζαν ηλικιωμένες με πρόσχημα το «Βοήθεια στο σπίτι»

Οι δύο γυναίκες στοχοποιούσαν μοναχικά ηλικιωμένα άτομα στην πόλη της Άρτας

ilikiomeni_sad
Με ξεκάθαρους ρόλους δρούσαν δυο Ελληνίδες, οι οποίες στοχοποιούσαν μοναχικά ηλικιωμένα άτομα στην πόλη της Άρτας, τα έπειθαν να τις βάλουν στα σπίτια τους λέγοντας ότι εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και, ενώ η μια τους απασχολούσε, η άλλη έκλεβε χρήματα και τιμαλφή.

Οι δράστιδες, μια 33χρονη και μία 34χρονη, ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για την τελευταία περίπτωση, στις 4 Φεβρουαρίου, όταν έκλεψαν από το σπίτι μιας ηλικιωμένης χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 4.300 ευρώ, αλλά στην πορεία της προανάκρισης εξιχνιάστηκε άλλη μια κλοπή με λεία 400 ευρώ από το σπίτι άλλης μιας ηλικιωμένης, στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Η έρευνα συνεχίζεται από τους αστυνομικούς, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι είχαν ξαφρίσει με την ίδια μέθοδο και άλλους ανυποψίαστους ηλικιωμένους.





Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος»: Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

«Ο Άρης έβαλε την κάνη στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε μπαμ» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας του φονικού στη Γλυφάδα

To παρασκήνιο της εκδήλωσης Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου - Πώς αποφάσισε να κάνει έφοδο ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης