Πώς να επιλέγουμε το ποιοτικό γάλα

Πώς να επιλέγουμε το ποιοτικό γάλα

Για τις καθημερινές μας ανάγκες δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη και διαλέγουμε το γάλα που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής και ποιότητας

DELTA1

Sponsored Content

Είναι η πρώτη τροφή με την οποία ερχόμαστε σε επαφή μετά τη γέννησή μας. Μια από τις πιο έντονες γευστικές αναμνήσεις που έχουμε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι. Ο λόγος φυσικά για το γάλα που η διατροφική αξία του για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αδιαμφισβήτητη ενώ η γεύση, το άρωμα και η υφή του είναι ταυτόχρονα και βασικά κριτήρια της ποιότητάς του. Όμως για να πούμε ότι βάζουμε στο ποτήρι μας ένα προϊόν κορυφαίας ποιότητας, πρέπει να σκεφτούμε καλά όλα αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως είναι για παράδειγμα οι προδιαγραφές της φάρμας από την οποία προέρχεται, ή η ποιότητα της μονάδας επεξεργασίας, καθώς όλα συνδέονται μεταξύ τους προκειμένου να έχουμε ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα.
delta_metrietai_still-05
Ας απαριθμήσουμε, λοιπόν, όλα αυτά που κάνουν το συγκεκριμένο γάλα κορυφαίο δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε με ασφάλεια μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Έτσι φτάνουμε στο σημαντικό ερώτημα: σε τι μετριέται το ποιοτικό γάλα;
Κατ΄ αρχάς μετριέται σε αξίες και ήθος, σε φροντίδα, ασφάλεια, γνώση και εμπειρία, σε πράξεις μικρές ή πολύ μεγαλύτερες. Η φροντίδα ξεκινά από τους κτηνοτρόφους τους οποίους η εταιρεία στηρίζει από την ίδρυσή της το 1952, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιωσιμότητα της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας. Από το 2012 υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης ΓΑΙΑ, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα ερευνητικά ιδρύματα, σε μια προσπάθεια να συνδυάσει την ακαδημαϊκή γνώση με την κτηνοτροφική πρακτική. Το Σχέδιο Δράσης ΓΑΙΑ, είναι μία πρωτοβουλία της ΔΕΛΤΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα τη στήριξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας με δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης, καθώς και την αξιοποίηση ελληνικών καλλιεργειών για την παραγωγή ζωοτροφών. Μέχρι τώρα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης πραγματοποιήθηκαν 22 εκπαιδευτικές ημερίδες, απονεμήθηκαν υποτροφίες σε νέους κτηνοτρόφους, στηριχτήκαν 14 ερευνητικά προγράμματα και 2 προγράμματα συμβουλευτικής φάρμας. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους παραγωγούς για την υποστήριξη της φροντίδας και της περιποίησης των ζώων.
Σε τι μετριέται το γάλα;
Η διασφάλιση ποιότητας είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό η εταιρεία επιβλέπει με προσοχή την εφοδιαστική αλυσίδα από τη στιγμή που παραλαμβάνει το γάλα από τους κτηνοτρόφους της, μέχρι τα τελικά προϊόντα να φτάσουν στα ψυγεία των καταστημάτων. Για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα ξεκινά επιλέγοντας προμηθευτές που πληρούν υψηλά ποιοτικά κριτήρια και τους αξιολογεί για να βεβαιωθεί ότι έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και χρησιμοποιούν πιστοποιημένες συνθήκες παραγωγής. Στη συνέχεια, παρακολουθεί προσεκτικά τη διαδικασία παραγωγής και γι’ αυτό όλα τα προϊόντα παράγονται σε ελεγχόμενες συνθήκες για να διατηρηθεί η ποιότητα τους.
delta_metrietai_still-06
Κλείσιμο


Η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε εγρήγορση, κάνοντας περισσότερους από 1.000 ελέγχους καθημερινά, καθώς κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας συνδέεται με ένα προηγμένο σύστημα μετρήσεων και αναλύσεων για διασφάλιση της υψηλής ποιότητας. Έτσι, παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία των προϊόντων της, από τη στιγμή που φορτώνονται στα φορτηγά για διανομή μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, το φυσικό σημείο πώλησης, ενώ σε περίπτωση αποκλίσεων από την ενδεδειγμένη θερμοκρασία, η επέμβαση είναι άμεση, διασφαλίζοντας ότι το γάλα θα διατηρηθεί με ασφάλεια.

DELTA_logo
Για να επιτευχθεί η μέγιστη ποιότητα και ασφάλεια η ΔΕΛΤΑ επενδύει στη γνώση και στην καινοτομία. Γι΄ αυτό η εταιρία άλλαξε τα δεδομένα στη βιομηχανία των τροφίμων με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας με τεχνολογία DNA, εισάγοντας τεχνικές της εφαρμοσμένης μοριακής βιολογίας στα τρόφιμα. Παράλληλα, εφαρμόζει διαχρονικά νέες τεχνολογίες της επιστημονικής έρευνας στη βιομηχανική διαδικασία, με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, τηρώντας κατά γράμμα τις υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και τα σχετικά πρότυπα διαχείρισης ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η απουσία γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών (GMOs) και μικροοργανισμών στα προϊόντα της.
delta_metrietai_still-02
Η ΔΕΛΤΑ φέρνει στο τραπέζι μας αγνό, φρέσκο και θρεπτικό γάλα από προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές φάρμες, με φροντίδα προς το περιβάλλον και τους παραγωγούς, ώστε μαζί με την απολαυστική και γεμάτη γεύση να απολαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά οφέλη και την ποιότητα που χρειαζόμαστε καθημερινά εμείς και η οικογένειά μας. Όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΛΤΑ είναι δίπλα μας σε κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή, στηρίζοντας με συνέπεια την ελληνική οικογένεια. Εμείς, μετράμε τις αξίες και τη φροντίδα. 

Μετράμε όλα όσα κάνουν το γάλα μας, το γάλα της ΔΕΛΤΑ.
delta_metrietai_still-04
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης