Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο και Καρδίτσα - Έκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές

Αγρότες: Νέα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο και Καρδίτσα - Έκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές

Μπλόκα και σε Αιγιάλεια και Βοιωτία - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις στη Νίκαια

agrotes-arthrou-034
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα το νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας από αγρότες που διαμαρτύρονται για την πορεία του κλάδου και δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Μετά τους συμβολικούς αποκλεισμούς που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και το νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό στην Αταλάντη, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, με τον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού και στην Καρδίτσα, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στο Κάστρο Βοιωτίας και στην Αιγιάλεια. Στον Πλατύκαμπο, η αστυνομία έχει απαγορεύσει στους αγρότες να κάψουν μπάλες από άχυρο πάνω στην Εθνική. Μάλιστα, στο αίτημα αυτό των αγροτών, ο διευθυντής Λάρισας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το συζητάμε καν». Έτσι, τις έκαψαν στον παράδρομο της Οδού, μαζι με παλέτες και λάστιχα.


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το μπλόκο στον Πλατύκαμπο

Αγρότες στον Πλατύκαμπο  (3)

Αγρότες στον Πλατύκαμπο  (4)

Αγρότες στον Πλατύκαμπο  (5)


Αγρότες στον Πλατύκαμπο (2)
Κλείσιμο

Αγρότες στον Πλατύκαμπο

Αγρότες στον Πλατύκαμπο (1)
platikampos__3_
platikampos__5_
platikampos__4_


Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μίλησε, από τον Πλατύκαμπο, για την ανάγκη να μειθεί το κόστος παραγωγής

Αγρότες στον Πλατύκαμπο - Ρίζος ΜαρούδαςΑπό την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος είπε: «Στη Νίκαια αποδείξαμε πως είμαστε ενωμένοι. Σε μια ώρα το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, θα βρίσκεται στο γραφείο του».

Αγρότες στον Πλατύκαμπο - Χρήστος Σιδηρόπουλος

Platikampos__2_
Platikampos__1_


Δείτε βίντεο από το μπλόκο στο Στεφανοβίκειο

Αγρότες στο Στεφανοβίκειο


Δείτε φωτογραφίες από το μπλόκο στην Καρδίτσα

E-65__1_
E-65__3_
E-65__2_


Δείτε βιντεο από το μπλόκο στην Αταλάντη

LamiaReport.gr: Νέο μπλόκο των αγροτών στην εθνική οδό στη Σκάλα Αταλάντης

LamiaReport.gr: Μπλόκο αγροτών στην Αταλάντη


Στο μεταξύ, την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα στο 110 χιλ. της ΠΑΘΕ έκλεισαν οι αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κλείσουν και το ρεύμα προς Λαμία. Ήδη η Τροχαία έχει κάνει εκτροπή στην κυκλοφορίας από την περιοχή του Μαρτίνου και μέχρι το Ακραίφνιο.

Μπλόκο έστησαν το απόγευμα της Τετάρτης, για έκτη μέρα και οι αγρότες της Αιγιάλειας, στην παλαιά εθνική οδό, στον Σελινούντα.

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες της Αιγιάλειας - Μπλόκο για 6η μέρα, έκαναν πορεία με τα πόδια


agrotes_aigialeia
agrotes_aigialeia2
agrotes_aigialeia3


Νωρίτερα, οι αγρότες έκοψαν την κυκλοφορία  στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης,  στο ύψος του Αλμυρού. Πρακτικά έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για περίπου μισή ώρα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τον Daniel. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Αγρότες στον Αλμυρό

Μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό (2)


Μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό (1)

Μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό

almyros_mploko__2_
almyros_mploko_arthro
almyros_mploko__1_

Σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προχώρησαν το μεσημέρι οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες είχαν βγει πεζοί στον αυτοκινητόδρομο και έκαναν σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους πάνω στην εθνική οδό. Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το Κλειδί Ημαθίας.

Αγρότες απέκλεισαν την Αθηνών – Θεσσαλονίκης πριν τα διόδια των Μαλγάρων


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyytmel2twg1)


Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι αγρότες στον κόμβο Νισελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Εγνατία Οδό, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.

Αγρότες απέκλεισαν την Αθηνών – Θεσσαλονίκης

agrotes-athina-thessaloniki__1_
agrotes-athina-thessaloniki__2_Το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια είχε κλείσει από τους αγρότες και το αντίθετο ρεύμα είχε κλείσει από την Αστυνομία λόγω του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Αγρότες της Θεσπρωτίας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό έξω από την Ηγουμενίτσα

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Κινητοποίηση αγροτών στην Θεσπρωτία


Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματά τους στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Έκλεισαν την Πατρών - Πύργου οι αγρότες της Αχαΐας

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα. Αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηαν στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο στην Κάτω Αχαΐα, ενώ ακολούθησε για πολύ λίγο το κλείσιμο της οδού. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αγρότες Κάτω Αχαΐα


Ο σύλλογος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, να δώσουν βροντερό παρών στο μπλόκο και να «φωνάξουν» για τα αιτήματά τους, συντονισμένοι, πια, με όλους τους συναδέλφους τους, στην χώρα.

Στους δρόμους με τρακτέρ ξαναβγαίνουν όμως και οι αγρότες του Ερύμανθου. Για σήμερα έχουν αποφασιστεί συγκεντρώσεις σε Σταυροδρόμι και Κουρλαμπά.

axaia_2
axaia_trakter
axaia3

Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: Από τον Σεπτέμβριο του ‘25 η λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ - Με ΙΒ ή με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η εγγραφή

Προφυλακίστηκε ο τράπερ Ricta που έστειλε στην εντατική τον φοιτητή


Ετσι θα γίνεται η ταυτοποίηση για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα- Βήμα βήμα η διαδικασία - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης