H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριανό τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό στο Γυμνάσιο των Καλυβίων Αττικής, στο οποίο φέρεται ότι ο πατέρας μαθητή εισέβαλε στο χώρο του σχολείου και μέσα σε τάξη και επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς και στη διευθύντρια του σχολείου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πατέρας ενός μαθητή, ο οποίος είχε τιμωρηθεί, εισέβαλε μέσα στην τάξη του σχολείου του Γυμνασίου στα Καλύβια και επιτέθηκε στην καθηγήτρια του γιου του.
Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια μαθήματος, μπροστά στους μαθητές ενώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκπαιδευτικών, ο άνδρας που εισέβαλε στο χώρο του σχολείου, μπήκε βίαια στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια κι έκλεισε την πόρτα πάνω της, χτυπώντας την στον ώμο.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:
«Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας ενός μαθητή εισέβαλε στο χώρο του σχολείου αλλά και μέσα σε τάξη στα Καλύβια και επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς και στη Διευθύντρια, που επέβαλαν παιδαγωγικά μέτρα στον γιό του, επειδή εξύβρισε καθηγήτρια και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων».
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.